0700 167 87

Почивки и екскурзии в Афганистан на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Афганистан вероятно е едно от малкото места на света, на което едва ли ще желаете да се окажете, дори и ако ви предлагат да отидете там безплатно. Това не е изненадващо, особен имайки предвид всички проблеми, през които тази злощастна страна премина през последните десетилетия.

Нестабилност и тероризъм и безброй други проблеми разтърсват Афганистан от всички страни, като един допълнителен ефект от всичко това е, че държи хората много надалеч от там.

Какво представлява Афганистан?

Афганистан се намира в изолиран район на Централна Азия, което ни най-малко не би облагодетелствало развитието на туризма, дори и ако Афганистан беше най-спокойната страна в света. На практика, освен районите на речните долини, в които има някои по-красиви и живописни гледни, остана;ата част от страната е доминирана от еднообразни пейзажи.

Страната няма излаз на море, а от всички страни е заобиколена от други държави. Преобладаващата част от местните пейзажи са доминирани предимно от сухи и безплодни плата и други високопланински земи, които са лишени от всякаква растителност.

На практика, планинските и платовидни земи заемат около ¾ от цялата територия на страната, като това са територии, върху които трудно може да се отгледа каквато и да била реколта.

Все пак в речните долини може да се отгледа ориз, памук, както и някои видове плодове и зеленчуци, които местните жители използват за да осигурят поне част от своята прехрана.

Въпреки това, дори и в крайречните райони понякога настъпват сериозни засушавания, които водят до понижаване нивото на реките, което от своя страна води до застрашаване на реколтата и до гладуване.

Много от планините са със средна надморска височина от над 4000 метра, а има дори и такива, които се извисяват на височина от над 7000 метра над морското равнище.

Времето над страната е доста крайно, като през лятото температурите в пустинния каменист пейзаж са изключително високи и изгарящи, докато през зимните месеци настава студ, какъвто рядко човек може да си представи, че съществува толкова на юг.

Градовете

Макар че на отделни места в страната все още има останки от неразрушени исторически паметници, които напомнят за миналото на Афганистан, като цяло градовете на Афганистан са доминирани от не особено добра инфраструктура и съвременни набързо сформирани сгради.

Страната е една от най-бедните на планетата и това се вижда както по изгледа на нейните населени места. Едва 10% от населението все още има достъп до чиста питейна вода и това е основна района на столицата Кабул.


Гласувайте за тази държава:

4.5 136