0700 167 87

Почивки и екскурзии в Аландски острови на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Аландските острови са архипелаг, намиращ се между водите на Ботническия залив на север и Балтийско море на юг. Този автономен регион в границите на Финландия е известен с кръстопътното си положение и с това, че среща различни култури и народи.

Разположен между Швеция и Финландия, архипелагът представлява независима територия в границите на Финландия, но всъщност местните жители говорят по между си на шведски език.

Атрактивно място за почивка

Почивката на Аландските острови може и да не се връзва с представата ви за екзотично преживяване поради северното си местоположение, но има хора от цяла Европа, за които това е рай на земята.

Ако дадете шанс на този северен архипелаг и вие ще откриете какво привлича толкова много хора насам и защо островът има толкова голяма популярност. Истината е че това е просто един малък рай.

На първо място, трябва да започнем с това, че островите са покрити с пищна зеленина и преобладаващата растителност това за гъсти борови гори. Сред тях могат да се видят малки кристални поточета, а въздухът е толкова чист, че първоначално човек не може да му се насити.

Смесицата между иглолистна гора и море прави неговите свойства почти лечебни. И ако си мислите, че времето тук е студено, тогава трябва да дойдете в разгара на месец юли за да се насладите на почти денонощната слънчева светлина и прекрасни температури от над 20 градуса.

Разбира се, тук не са типични мъчителните летни жеги, които тормозят нашата страна, но все пак и тук може да стане доста топло.

Докато сте на почивка на Аландските острови ще разполагате с достатъчно свободно време за да разгледате околните градчета и селца, всички от които разполагат с прекрасна архитектура.

Сградите са от камък, а по тихите и спокойни улички няма почти никакво движение на хора и всичко е толкова спокойно, чисто и подредено. Друго голямо предимство е, че тук брегът е от фиордов тип, така че на където и да се обърнете, със сигурност сте някъде не далеч от морето.

Ако се разхождате из дивата природа на Аландските острови, не се изненадвайте ако внезапно пред вас се изпречи водна преграда, която не знаете от къде да заобиколите. 

Това е съвсем естествено, имайки предвид, че островите са една изключителна по рода си мозайка от суша и вода, която погледната от горе е изцяло оформена в зелено и синьо.

Основният недостатък тук може да се окаже сравнителната изолираност на архипелага и това, че липсват развлечения за по-младите хора, търсещи забавление, но все пак това е друг тип туристическа дестинация и тук основно се разчита на красотата дадена от природата.


Гласувайте за тази държава:

4.5 186