0700 167 87

Почивки и екскурзии в Дуръс на супер цени 2020

3 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Македония и Албания от Варна и София
Македония и Албания от Варна и София3 нощувкиСКОПИЕ – ОХРИД - ТИРАНА- КРУЯ -ДУРЪС- БЕРАТ-БИЛЯНИНИ ИЗВОРИЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от284.00лв.
Дата на тръгване
30.09.2020
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече

Уникалният град в Албания крие много тайни, които са впечатляващи за всички пътуващи. Единственото, което трябва да направите е да се доверите на неговия повик и да опитате приключението наречено Дуръс.

Защо да се впуснете в уникалната екскурзия до Дуръс

Той е най-древният град в Албания. Само това е основна причина, която примамливо дърпа към себе си всички любопитни туристи и любители на екскурзиите в цяла Европа и света. Хиляди хора биват привлечени всяка година заради 10-километровата плажна ивица, която предлага топли и приятни часове сред златните пясъци и сините води на Адриатическо море.

За да откриете магията на Дуръс е добре да сте се подготвили за приятни разходки, зашеметяващи гледки сред околностите, които предлагат не само поглед към вековни сгради, но и прекрасния изглед към морето. А всички знаем, че една такава гледка лесно може да ни развълнува.

Познат сред славянските страни като Драч градът се намира на около 30км от столицата Тирана. Възможността да стигнете от едното място до другото е максимално улеснена и може да се случи с всеки вид сухопътен превоз, като най-приятно е с автомобил. 30-те минути, които са ви нужни, за да изминете този маршрут ще ви заредят положително за това, което предстои.

Градът е втори по големина в Албания, като пристигайки всеки тук би ви посъветвал да отделите време на пристанището, което е най-голямото в страната. Дори за пръв път да чувате за Дуръс, добре е да знаете, че това всъщност е една от най-посещаваните дестинации в страната. Причина за това са множеството забележителности, разпръснати из целия град и каращи всеки пътешественик да се подготви с удобни обувки, за да успее да посети всичко, което го привлича.

Изненадващ и приятен факт е, че стандартът на живот тук не би повлиял на джоба на всеки, който посещава това място. Основните разходи, като цени за нощувка например далеч не биха повлияли негативно на приятното изживяване, дори да бъдете настанени в доста добри хотели, с които градът разполага.

Много от пътуващите правят комбинация между това място и Тирана, за да могат да разгледат едновременно и двете дестинации, които както казахме се намират на половин час път с кола един от друг.

Почивката в курортното селище и всичко, което ви носи тя

Представете си, че сте тук в разгара на лятото. Първото нещо, което ще отнесе ума ви са плажовете, разбира се. Едва ли има някой, който не обича морето и емоциите, които то ни носи. 10-километровата плажна ивица предоставя предостатъчно място за всеки посетител, решил да поплува в топлите води на Адриатическо море.

Дори мястото да ви се стори препълнено в силния летен сезон, бъдете сигурни, че това е защото всеки оценя уникалността на морските преживявания тук.

Какво да видим тук

Можем да започнем с Археологическия музей, който притежава впечатляваща колекция от различни предмети и артефакти, които ще запалят любопитството дори на тези от вас, които до сега са смятали, че не са фенове на историята и археологията. Тук ще станете свидетели на всички етапи, през които страната е преминала през  годините на съществуването си. 

Венецианската кула

Това впечатляващо произведение на архитектурата се издига в центъра на Дурас от 16-и век насам и привлича хиляди туристи всяка година. Наричана още Ротондата Венецианската кула е не само впечатляваща отвън. Ако ѝ се доверите тя ще ви покани високо в ресторант, който се намира на върха ѝ. Какво по-хубаво от приятен обяд или романтична вечеря тук?

Амфитеатърът

Как ви звучи „това е най-големият амфитеатър на Балканския полуостров“? Точно така! Той е построен през 2-ри век и някога, докато е функционирал е успявал да събере в себе си 20 хиляди души. Открит съвсем случайно през 60-те години на 20-и век, той е успял да запази частично своята някогашна красота, като сега въображението на всеки пътешественик, който минава от тук успява бегло да си представи някогашното величие на това древно място.

Това са една малка част от чаровните черти на Дурас. Ето защо всяка екскурзия в тук ще успее да ви плени за дълго време, а защо не й да ви накара да се завърнете отново?


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 129