0700 167 87

Почивки и екскурзии в Тирана на супер цени 2020

3 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Македония и Албания от Варна и София
Македония и Албания от Варна и София3 нощувкиСКОПИЕ – ОХРИД - ТИРАНА- КРУЯ -ДУРЪС- БЕРАТ-БИЛЯНИНИ ИЗВОРИЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от284.00лв.
Дата на тръгване
30.09.2020
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече

Столицата и най-голям град на Албания предлага богатство от изживявания и емоции за съвременния и модерен човек. Това далеч вече не е тайна за много от пътуващите хора в Европа и света. А пътуването за много хора е начин на живот и човек трябва да направи всичко възможно за да задоволи тази своя страст.

Екскурзия то Тирана – нещото, което не трябва да пропуснете

Много от нас до скоро са смятали, че това е страна, която няма какво да предложи на своите гости откъм забавления или приятно изживяване като цяло. Всеки посетил това място обаче лесно може да обори това мнение. Това далеч не е сивото и далечно място, което не е било включвано в списъка с дестинации на много пътуващи дълго време. Това е град, който е готов да предложи своето историческо минало, своите начини за забавление за всички гости, отношението на местните и страхотната храна.

Защо да се решите на пътуване до Тирана

Дори една чаша кафе тук би ви накарала да се чувствате страхотно сред дружелюбните хора, които са напълно в крак със съвремието. Местните обичаи често ще ви очароват с покана за местно произведена ракия от сливи. Именно така местните ще ви покажат уважение и гостоприемство. Това е една от многото черти на местните жители, които с радост посрещат туристите открай време насам.

Разстоянията

Това е сравнително малък град, което далеч не го прави непривлекателен. Тук лесно можете да посетите много места в рамките на няколко дни и да се сближите не само с хората, но и със самия град, който с радост ще ви разкрие своите приятни кътчета, места за забавление и центрове на културата. Музеи, паметници, исторически и архитектурни забележителности ще изпълнят туристическата ви програма и ще ви направят още по-удовлетворени, когато вечерта, след дългия ден се настаните удобно на маса, отрупана с местни специалитети.

Колоритните жилищни комплекси, боядисани в цветовете на дъгата правят това място още по-дружелюбно за всеки посетител.

Храната, разбира се

Кафе, бира, сладкиши, уникален сладолед и много други изкушения можете да опитате тук. Макар и може би да не сте чували за местната кухня, тя със сигурност няма да ви остави недоволни от кулинарното преживяване.

Историята и Скендербег

Това е едно от най-известните места тук. Площадът представлява на практика центъра на Тирана

В близост до площада можете да посетите и различни музеи, които са най-големите в страната. Това включва Националния исторически музей.

Тирана и нейната пирамида

Да, тук можете да се натъкнете и на пирамида. Построена е в реална близост до централния площад през 1987г. от дъщерята на диктатора Енвер Ходжа, който е управлявал страната  45 години.

Албания и луксът

Тук има място, което ясно доказва, че Албания и по-точно Тирана е напред в развитието си. Разхождайки се из града можете да посетите Блоку. Това е мястото, където е живял някога Енвер Ходжа, което тогава е било извън пределите на столицата. В наши дни тук откривате луксозни хотели, скъпи магазини, кафенета и ресторанти.

За любителите на нощния живот всеки местен би предложил всеизвестния Sky club, който представлява въртящ се във въздуха бар, който предлага уникална 360-градусова гледка към града.

Това място е само загатване към интензивния нощен живот на Тирана. Гъмжи от клубове, заведения с различна музика и стилове и атмосфера, която е мечтана за всички търсещи нощния живот тук.

Морето

Съвсем наблизо, на около 30км път с кола се намира град Дуръс, който предлага 10-километрова плажна ивица. По този начин, посещавайки Тирана вие бихте могли да отделите от своето време и няколко часа за плаж в топлите води на Адриатическо море. Тук ще намерите едно силно оживено място, което ще ви привлече със своите чисти плажове, което е било посещавано стотици години от владетелите на тези места.


Гласувайте за този град/курорт:

4.4 190