0700 167 87

Почивки и екскурзии в Алжир на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Алжир е туристическа дестинация с традиции, която от години си има своите верни почитатели. Страната е популярна с красивите си крайбрежия, които са обточени с многобройни плажове.

Някои са открити, а други скътани в симпатични заливи, но общото между всички тях е, че са наистина прекрасни и определено си струва човек да се порадва на финия пясък и слънчеви лъчи.

Времето в Алжир

Със своя мек средиземноморски климат в крайбрежните райони, северните части на Алжир са популярно място за лятна почивка. Тук има редица привлекателни за туристите предимства, като например това, че летният сезон е дълъг и позволява да се излежавате на плажа от ранна пролет до късна есен.

Именно слънцето и високите температури привличат тук хора както от страната, така и от различни държави от цяла Европа. Предимството е това, че Алжир е по-слабо популярна дестинация в сравнение с Египет, Мароко и Тунис, така че тук ще се налага по-рядко да се чудите как да се разминете с тълпи от туристи, което на останалите три места може да е сериозно предизвикателство.

Усеща се полъхът на пустинята Сахара и това не е изненадващо, имайки предвид това, че по-голямата част от страната са заети именно от безбрежното пясъчно море.

Без проблем можете да се наслаждавате на прекрасно време от месец април, та чак до края на ноември. Разбира се, зимата настъпва дори и тук, макар и по-късно и не с такава сила, с каквато се случва това по нашите ширини.

Прелестите на Алжир

Разбира се, само хубавото време далеч не е достатъчно за да дойдат тук толкова много туристи, така че логично изниква въпросът с какво е толкова привлекателен Алжир.

На първо място място трябва да започнем с природните дадености, които не са малко. Пейзажите тук са типично средиземноморски и напомнят за Андалусия в Испания, за Сицилия в Италия и за южните брегове на Турция.

Средиземноморската растителност е представена от вечнозелени видове дървета, цитруси и маслини, тук там се срещат палми, по-точни финикови. Сред по-разпространените видове дървета тук са и много иглолистни видове, които намират добри условия за живот в северните крайбрежни райони на Алжир, както и в планините.

Освен с природните си красоти, страната привлича и с градовете си. На първо място по популярност е столицата, която също носи името Алжир. Тя е очарователен град, който носи усещането за Франция и за френското крайбрежие.

Макар и не богат град, каквито са френските градове, столицата на Алжир по един прекрасен начин напомня на Марсилия със своите стар гради с чаровни тераси и ветреещо се пране в различни цветове.


Гласувайте за тази държава:

4.5 194