0700 167 87

Почивки и екскурзии в Ангола на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Ангола

Търсите ли спокойно и уединено място, което да е и винаги да е мило много далеч от популярните туристически маршрути по света? Ако отговорът на въпроса ни е да, тогава може би не е лоша идея да обмислите една кратка почивка в непозната и същевременно вълнуваща страна като Ангола.

Разположена на югозападното африканско крайбрежие, Ангола е доста разнообразна и контраста страна. Бреговете и се мият от студените води на Атлантическия океан, а безбрежните плажове в повечето случаи са твърде диви и необитаеми, което ви кара да се запитате защо никой не желае да се изкъпе в океана.

Океанските води край бреговете на Ангола са сравнително по-студени в резултат на студеното Бенгелско течение, което преминава не далеч от тук. Въпреки това, Ангола остава малко по-насевер от течението, така че тук водата все пак е подходяща и сравнително по-приятна за къпане, особено ако отседнете в някой курорт в северните части от страната.

Предимството е, че макар и малко по-хладна, тя все пак е стабилна през цялата година, с което напомня на испанските Канарски острови. Ето защо ако малко по-свежите океански води не са проблем, тук може доста да ви хареса и да си прекарате наистина чудесно.

Тук океанът е доста открит, а заливи и полуострови има малко. Ето защо на много места край брега можете да видите изхвърлени от морето огромни кораби, които не са успели да устоят на мощта на природата.

Но не плажовете са това, което привлича тук чуждестранните посетители. Основната притегателна сила се пада на дивата природа, която в тази част на Африка е наистина очарователна.

Страната е популярно място за сафари, особено в района на река Кубанго на юг. Там дивата природа процъфтява, а разнообразието от диви животни е просто огромно и невиждано.

Тук можете да видите на едно място лъвове, жирафи, носорози, хиопотами, слонове, хиени, леопарди и какво ли още не, всички от които по един уникален начин съжителстват в хармония.

Това се обяснява с живителната сила на реката, която протичайки на юг преминава през сравнително сухи полупустинни територии, които при досега си с нея се изменят до неузнаваемост.

Крайният югозапад на страната, край бреговете на Атлантика, е зает от северните части на пустинята Намиб. Тук се срещат кремаво златистите пясъци на пустинята с тъмносините води на океана, които понякога преливат към сребристо, а друг път почти до черно.

Отвъд прелестите на дивата природа, това което трябва да видите е Луанда. Като столица на страната градът събира най-доброто на едно място, създавайки пъстрота, типична за Африка, но също и не малко шум и суматоха по иначе не толкова натоварените улици.


Гласувайте за тази държава:

4.4 175