0700 167 87

Почивки и екскурзии в Ангуила на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Колонизиран от британските мореплаватели през далечния 17 век, в днешни дни остров Ангуила (произлиза от Англия) е изключително  популярна туристическа дестинация.

Островът се намира в Карибско море и е разположен е северната част на Малките Антили. Днес това място е дом на по-малко от 13 000 души, но популярността му постоянно нараства, а с нея и броят чуждестранни посетители.

Какво привлича хората тук?

Ангуила е мечтано място за почивка, а в допълнение става и все по-лесно да се намери добра оферта с качествено настаняване в луксозна обстановка и на добра цена.

Островът привлича туристите с много неща, но първото от тях несъмнено е хубавото време. Температурите, които тук варират между 27 и 30 градуса през цялата година, което на практика означава, че летният сезон никога не свършва.

Слънцето е изобилно, а на фона на това валежите са доста умерени за място, което се намира на тропиците. Освен това са и доста предвидими и се появяват основно през летните месеци.

Друго, което играе изключително привлекателна роля върху туристите, това е прекрасният плаж. Пясъкът е бял, водата винаги е над 25 градуса, а видимостта е просто удивителна.

В допълнение винаги има какво да се види, защото под водата е истинска феерия от цветове заради стотиците видове корали, които наричат това място свой дом, както и заради огромното разнообразие от тропически рибки.

Разбира се, както и на много други места по тропиците, Ангуила също е най-красива сутрин рано, когато слънчевата светлина е много силна и предлага чудесна видимост, но също така и температурата е по-приятна.

Дивата природа

Дивата природа на острова не е ви изобилие предвид това, че по-голямата част от него е доста населена. Това обаче не означава, че мястото е по-малко красиво, защото всичко е добре вплетено с дивата природа.

Растителността е вечнозелена, типична за тропиците, а кокосовите пални хвърлят сянка на пясъка с цвят на ванилов сладолед. Всичко това е едно перфектно съчетание, което с изключителната тишина и спокойствие на тропическия райски остров е достатъчно за да го направи идеалното място за почивка.

Недостатъците на Ангуила

Островът изглежда самото съвършенство, но колкото и да е странно, тук също има отрицателни неша и сега ще кажем няколко думи именно за тях. Така например, като типичен карибски остров, Ангуила често става жертва на мощни урагани. Това обикновено се случва в разгара на лятото, но може да стане и през късната пролет или ранната есен.

Друг недостатък са летните валежи, които могат да се появят из невиделица като небето внезапно може да се покрие с буреносно облаци. Това може бързо да прекъсне веселото ви прекарване на пажа, но добрата новина е, че само след малко всичко вече ще е приключило и слънцето отново ще грее.


Гласувайте за тази държава:

4.4 111