0700 167 87

Почивки и екскурзии в Антарктика на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Защитена от развиващата се все повече и повече човешка цивилизация, Антарктида остава последното кътче на света, което поради суровите си климатични условия и температури падащи с лекота до -70 градуса остава недокоснато и не буди желание в никой да се засели и още по-малко да живее тук за постоянно.

Но във всичко това има толкова много красота, че човек няма как да не я оцени по достойнство. Тук всичко се доминира от два цвята - бяло на леда и черно на скалите, които на места се подават изпод ледовете.

Морските води най-често са също почти черни, но понякога синеят привлекателно и отразяват небесната синева като огледало. Останалите цветове са илюзия, която идва от светлината.

На практика, тук цветът е толкова бял, че слънцето може да направи чудеса върху повърхността на земята със своите нюанси, така както художник рисува по-бялото платно, а цветовете му имат сила и яркост, поглъщана от ледената белота.

Дивият свят на екскурзии до Антарктида...

Дивата природа на Антарктика не се разкрива пред вас мигновено. За разлика от тропическите гори, където на всяка крачка чувате шумоленето на бръмбари и всякакви причудливи насекоми, тук първоначално ушите ви ще започнат да пукат от всепоглъщащата тишина.

Само вятърът, ако времето не е спокойно, ще създава едно леко свистене в ушите. Ако обаче вятър няма, което през летните месеци е доста често, тогава тишината е неописуема.

Нужно е да дадете малко време на Антарктида за да видите дивия свят тук. Но веднъж разкрил се пред вас, той ще ви очарова. Тук се разхождат съвсем спокойни и уверени, че никой няма да ги закачи огромни колонии от пингвини, а сред тях често можете да видите много други морски птици.

Край брега има много тюлени, а това често е сигнал, че наоколо се навъртат косатки или както още ги наричат - китове-убийци. Тези иначе миролюбиви създания са най-големият хищник на земята в наши дни, а тюлените са любимата им храна, тъй като имат много мазнини, а това е важно в антарктическия студ.

Очарователно е това, че много от местните животни не се страхуват от хора, не за друго, а просто защото никога не са имали досег с човек и дори нямат представа какво е това.

Дивият пейзаж на Антарктида се доминира от айсбергите, които се плъзгат спокойно и елегантно по морската повърхност и които могат да се окажат доста опасни за лодките на учените и туристите, дръзнали да се доближат до ледения континент.

Екскурзията на живота…

За Антарктида се казва, че това е края на света. И наистина, тук са имали удоволствието да стъпят малцина, а за науката понякога е по-лесно да излезе и разучи космоса и океанските дълбини, отколкото този леден и негостоприемен континент.

Една екскурзия до тази крайна точка на света би била пътуване за цял живот, което ще остави дълбока следа във вашето съзнание. Без грам преувеличение, пустошта на Антарктида може да ви въздейства много по-силно, отколкото дори места, които иначе са наситени на културни паметници, история и забележителности от най-различен характер.

Антарктида е най-негостоприемното и безлюдно място на планетата. Макар че сме в 21-ви век, все още много малко места са били посещавани от хора и това са отделни точки от континента.

Цялата територия на Антарктика е дива, безлюдна и необитаема, като това прави пътуванията до тук дори още по-трудни и изискващи сериозна подготовка, време и усилия.

На практика, пътуването до тук изисква човек да се е подготвил с абсолютно всичко, което може да се сети предварително. Всичко това обаче прави и вълнението да се посети ледения континент по-голямо.

Метеорологични условия

Антарктида е добре известна със своите изключително тежки метеорологични условия. Леденият континент често преживява температури от -50 или -60 градуса, а понякога дори и до -90.

При подобни метеорологични условия през зимата е съвсем логично да си представим, че всички експедиции и пътешествия, които се организират до най-южния континент се осъществяват през летните месеци.

Дори и тогава обаче условията могат да са наистина ужасяващи. Когато чуем лято си представяме плажове и слънце, но на Антарктида това означава просто, че температурите няма да са много под нулата.

Пътуването до Антарктида изисква специална екипировка и облекло. Добре е да имате предвид също и това, че континентът е най-сухото място на планетата като цяло, по-сухо дори от пустинята Сахара.

Как да посетим Антарктида?

Пътуването до Антарктида не е като да отскочите до Испания. Тук се изисква много сериозна подготовка. А и не можете да разчитате да намерите атрактивно предложение във всяка туристическа агенция.

Единият от вариантите е да се включите към някоя експедиция до ледения континент. Това може да ви даде възможност да прекарате там малко повече време в опознаване на средата.

Другият вариант е да се възползвате от офертите, които някои туристически компании предлагат за круизи до Антарктида. Това ще трае по-кратко, но пък преживяването ще е по-луксозно.

Това ще ви даде възможност да се порадвате на ледените пейзажи от прозореца на собствената си каюта. Какво по-хубаво да се радвате на уют и топлина докато гледате смразяващия студ навън.

Обикновено тези круизи се организират в периода около декември или януари, защото тогава времето е най-безопасно. През останалото време обикновено се случват ураганни ветрове, които правят смръзяващия студ още по-нетърпим.

Впечатлението при почивки в Антарктика

Впечатлението, което Антарктида ще остави у вас ще бъде просто поразително. Когато доближите до бреговете обикновено ще видите ледено спокойствие, вода като огледало, тъмна, почти черна и отразяваща всичко наоколо.

Малки парчета лед плуват във водата, като изглеждат буквално като звезди на тихата повърхност на смръзяващата водна повърхност. На фона се виждат айсберги и ледовете на самия континент, които са толкова чисти, че буквално изглеждат синеещи на фона на всичко останало.


Гласувайте за тази държава:

4.4 130