0700 167 87

Почивки и екскурзии в Антигуа и Барбуда на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


На красивия карибски остров Антигуа всеки елемент на ежедневния живот на местните жители е свързан с плажа и с морето. Местните заливи са толкова красиви, че е трудно да им се устои по какъвто и да било начин.

Получава се една мозайка от заливи и полуострови, като заливите са в най-красивия син цвят, който можете да си представите. Повърхността на морето изглежда сякаш е полирана до съвършенство и прелива в различни нюанси на сапфирено и тюркоазено.

По огледалната повърхност се плъзгат елегантно малки лодки и яхти, а белият им цвят силно контрастира на морските води. Те дори и не помръдват тъй като морската вода изглежда сякаш просто е застинала. Това придава един постоянен вид на пощенска картичка.

Екскурзии в Антигуа и Барбуда и интересни факти

Водите около острова са толкова спокойни, че още от откриването на Новия свят за европейците това място е привличало мореплавателите. Обикновено Антигуа не е оставала защитена и от пиратите, които са се криели с корабите си по местните заливи.

Понякога корабите на мореплавателите не можели да прекосят местните рифове, така че ако капитанът не бил достатъчно опитен тогава корабът можел да заседне опасно или дори да потъне в плитките води на лагуните.

Полуостровите, които заобикалят и формират тези заливи, са изумрудени, покрити с много зеленина и палмови дървета, а сред гъстата растителност има малки бунгала, вили и къщички, където отсядат туристите и в по-редки случаи живеят местните жители.

Казваме по-редки случаи, защото тук броят на туристите неимоверно много надвишава броя на местните жители, правейки Антигуа един малък гигант в сферата на туризма.

Ако имате достатъчно кураж за да загърбите красотата на плажа и се разходите из острова, ще откриете на първо място колко са мили и топли местните жители. Те ще ви посрещнат с широка усмивка и ще се отнесат с вас като с кралска особа, бъдейки наистина чистосърдечни и изпитвайки нескрито щастие от общуването очи в очи с вас и с вашите близки.

Да не забравяме и кухнята, която в най-чист вид можете да опитате в някое от малките ресторантчета. Там местните жители ще ви приготвят традиционни ястия, които носят усещане както за далечна Европа, така и притежават нехарактерни елементи, идващи от местното население и африканските преселници.

На фона на всичко това Барбуда не е много различна, но с тази разлика, че там плажът играе дори още по-важна роля и морето заема 90% от живота на местното население и на туристите докато са тук.

Плажът на Барбуда е смятан за един от най-красивите в света. Той предлага бяло розов пясък с коралов произход и това определено е гледка, която ще запомните и няма да излезе от ума ви дълго време.

Плажовете на острова се съчетават с превъзходен климат. Морската вода е винаги топла, а въздухът е с температура между 28 и 30 градуса през цялата година. Това е едно от местата с най-приятен климат в света.

Антигуа и Барбуда е малка островна страна, която се състои от два изключително красиви острова - остров Антигуа и остров Барбуда. Тя е разположена в северната част на Малките Антили, не далеч от Пуерто Рико.

Страната е популярна туристическа дестинация и именно това е основният поминък на местното население, а останалата част, която не е заета в сферата на услугите и настаняването, обикновено е ангажирана в селското стопанство.

Местните жители

Едно от първите усещания, които ще имате тук е контакта с местните жители, който винаги е изключително приятен. Те са много мили и се отнасят с голямо уважение към всеки, който има удоволствието да общува с тях.

Тук начинът на живот се радва на простота, за която дори не сте и предполагали, особено ако сте свикнали с атмосферата на някой голям и модерен град.

Природата

Антигуа и Барбуда са изключително обичани от туристите, защото са надарени с изклюителна природна красота. Те са разположени в тропиците на Карибско море, което предлага съчетание от високи температури и достатъчно влага за да се стимулира местната флора.

Островите са покрити с тропическа растителност и това ги прави много привлекателни за почивка, за дълги разходки, за фотография и изобщо за всякакви занимания на открито. Вечнозелените тропически растения и кокосовите палми създават прекрасна атмосфера.

Плажовете

Плажовете на Антигуа и Барбуда са великолепни. Те са покрити със светъл снежно бял пясък, което ги прави особено примамливи за почивка. Морските води са винаги топли с температура над 25 градуса.

Прозрачността на лагуните е изключителна, което ги прави страхотни за подводна фотография. Освен това има и много неша са гледане под водата, като например стотици видове морски рибки и голямо разнообразие от корали, които преливат с стотици цветове и нюанси.

Времето по време на почивки в Антигуа и Барбуда

Времето в Антигуа и Барбуда е топло през цялата година. Температурите през деня не се променят особено, като рядко падат под 27 градуса и рядко стават над 30, без значение от сезона.

Всичко това се съчетава с много слънце. Валежите са по-обилни през лятото, но обикновено се случват в по-късните следобедни часове. Иначе през по-ранните часове на деня обикновено времето е много тихо, спокойно и слънчево. Това е и най-добрата част от деня за ходене на плаж.

Недостатъци

Недостатъците на почивки до Антигуа и Барбуда не са много. Може би най-големият от тях е вероятността островът да се окаже на пътя на ураганите през летните месеци, което наистина не е приятно, особено ако сте там на почивка и се наложи да се евакуирате


Гласувайте за тази държава:

4.5 149