0700 167 87

Почивки и екскурзии в Австралия на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Какво знаете за Австралия? Най-вероятно почти нищо. Не е ли това една чудесна причина да посетите тази страна? Не е ли именно това целта на екскурзиите, а именно да се докоснем до място, което не познаваме и което може да ни даде частица от себе си.

Има много причини да изберем Австралия за следващата си екскурзия и само един недостатък - това, че страната е много надалеч от тук и за да стигнем до нея трябва да прекараме много дълги часове в самолета. Но все пак нека се концентрираме върху положителните страни и видим кое прави Австралия толкова примамлива за прекарване на ваканцията.

Различни животни…

Австралия е много различна от всичко, което някога сте виждали. Страната има животински свят, който е неописуемо различен от този, който можем да видим тук в Европа.

Австралийските животни са най-често двуутробни, което означава, че се раждат малки и неразвити и завършват развитието си в специална торба в корема на майката. Бъдете обаче много предпазливи, защото много от животните в Австралия са отровни, а вие не бихте желали да си имате работа с някое от тях.

Хубаво време по време на екскурзии до Австралия…

Времето в Австралия е доста различно от това по нашите земи и е една доста добра причина да прекарате ваканцията си в тази страна. Обикновено летата са много по-дълги и топли от нашите и освен това са изключително слънчеви, а температурите се задържат над 30 градуса за дълъг период от време. В допълнение, лятото в Австралия съвпада със зимата в България, така че една екскурзия в страната на кенгуруто е чудесен начин да се избавите от студа тук.

Градовете…

Градовете в Австралия са сред най-красивите в света и могат да се мерят без проблем с дори най-красивите градове в Европа. Типичен пример, но не единствен, е австралийският мегаполис Сидни, който при всички положения ще ви секне дъха с удивителната си архитектура и с духа, който носи. Но Сидни не е единствен. Тук ще имате удоволствието да се докоснете до градове като Аделаида, Мелбърн, Брисбейн, Хобарт, Пърт, Сърфърс Парадайс и други.

Плажове…

Плажовете на Австралия са сред най-хубавите в света. Те притежават превъзходен златен пясък, а на север можете да откриете и възхитителни коралови рифове. Някои от тях са сред най-богатите на биологични видове еко системи в света.

Изборът да почивате в Австралия е нещо, което ако реализирате, то със сигурност ще ви остане като невероятен спомен за цял живот. Това е нещо, което ще разказвате и на децата си, и на внуците си, просто защото е по-различно от всичко, което можете да си представите.

Освен че в очите на европееца Австралия изглежда толкова различна и уникална, те е и страна на разнообразието. От ервената пустинна вътрешност, през саваните на север, средиземноморските пейзажи на юг и пищните дъждовни гори н запад, Австралия предлага повече различни катрини, отколкото съзнанието ви може да обработи.

Почивката в Австралия е едно наистина много богато и разнообразно усещае, което изключително много ще ви обогати като личност, а ползите от това пътуване ще усещате за дълго след това.

Положителни страни на почивки в Австралия

Положителните страни на това да изберете да почивате в Австралия са наистина много. Те варират в най-различни насоки и е трудно да се обхванат в няколко изречение. И все пак нека опитаме.

Плажовете на Австралия са едни от най-красивите в света. Те се простират по протежение на хиляди километри от всички страни на континента и бият по точки всеки плаж, който можете да си представите.

Пясъкът варира от бял, през златен и фин, достигайки до такъв с червеникаво медени нюанси. Морските води са пълни с живот, като на много места можете да откриете безкрайни коралови рифове.

Дивата природа на континента е различна от всичко друго, което човек би могъл да види по света. Тук еволюцията е създала най-причудливи създания, а природата се развихрила до безумие.

Сред силните страни на почивките в Австралия са уникалните по рода си градове, който са един смел инженерен скок в бъдещето. Тук ще откриете някои от най-известните градове като Сидни, Мелбърн и Бризбейн.

Едно изключително предимство на красивите австралийски градове е, че всички те са живописно разположени на крайбрежието, което им придава уникално очарование и неповторимост.

Недостатъци

Изборът да заложите на почивка в Австралия си има и своите недостатъци. Това е съвсем естествено и не бива да ни изненадва. Все пак става дума за туристически продукт и всичко опира до впечатления и усещания.

На първо място, Австралия е много отдалечена. В най-добрият случай ще ви отнеме поне 17 часа за да стигнете от България до там, като тук трябва да се има в предвид и прикачването от полет на полет.

На второ място, Австралия е дом на много опасни животни. Редно е да знаете за рисковете от акули, както и за многобройните отровни паяци, змии и растения, които могат да представляват заплаха.

Третият недостатък е това, че в Австралия стандартът на живот е доста висок, така че е логично и много от цените да са дота по-високи в сравнение с близки туристически дестинации около България, както и самата България.


Гласувайте за тази държава:

4.3 160