0700 167 87

Почивки и екскурзии в Азербайджан на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Ако искате да прекарате лятната си почивка на някое нестандартно място, което все още не се е превърнало в отъпкана от туристи пътека на туристическата карта, тогава може би трябва да помислите за опцията да прекарате известно време на брега на Каспийско море в Азербайджан.

Плажовете на Азербайджан

Плажовете на Азербайджан са доста привлекателни, особено в популярните туристически центрове. Светлият пясък и спокойни морски води на Каспийско море правят страната доста обещаваща туристическа дестинация.

През последните години страната влага все по-сериозни ресурси в това да поддържа крайбрежието чисто и в отлично състояние, което увеличава изключително много атрактивността му.

Като се добавят и големия брой нови хотелски комплекси, всеки следващ от които на все по-високо ниво, това обяснява популярността на Азербайджан като една доста перспективна изгряваща туристическа дестинация.

Баку

Дори и ако имате очаквания да видите нещо наистина модерно, столицата на Азербайджан, Баку, няма начин да не ви направи доста сериозно впечатление със своя цялостен облик, дух и атмосфера.

Баку е един наистина съвременен град, който може да зарадва своите посетители с отлични ресторанти, клубове, барове и кафенета, а също така и с доста атрактивни места, на които да се отседне.

Разходката по улиците на азербайджанската столица е доста вълнуващо преживяване. Градът е много динамичен и модерен, а централната му част е застроена с лъскави небостъргачи, които му придават западен облик и излъчване на съвременност.

Но най-хубавото е, че модерното граничи със стари исторически сгради, много от които построени от камъни в специфичен бежов цвят с нюанси на жълтото и на кафявото.

Времето

Времето е още една добра причина да прекараме почивката си в Азербайджан. Макар че климатът е умерен, тук има едно предимство и то е, че летата са гарантирано горещи и сухи.

Можете да сте напълно сигурни, че страната няма да ви изненада с неочаквани летни дъждове, които да ви принудят да се затворите в хотела, чакайки някакво подобрение на времето.

Недостатъци

Сред основните недостатъци е това, че страната е сравнително доста непозната на европейския пазар, което лесно може да се окаже причина, поради която много хора пропускат да посетят редица важни забележителности, просто защото не знаят за тях предварително.

В същото време всички ние знаем, че човек повечето пъти предпочита да опознава и изучава новите места сам и само в редки случаи се включва към различни типове допълнителни екскурзии.

Друг недостатък е краткостта на летния сезон, по което Азербайджан не се отличава особено от родните курорти. И все пак, този недостатък е относителен, защото именно той прави летния сезон толкова интензивен.


Гласувайте за тази държава:

4.5 205