0700 167 87

Почивки и екскурзии в Бахамски острови на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Бахамските острови са една от най-популярните туристически дестинации на земята и това не е случайност. Тези екзотични острови притежават комбинация от особености, които действат като магнит на туристите и превръщат това място в наистина много желано за почивка за всеки човек. Кое прави обаче Бахамите толкова привлекателни за туристите?

Местоположението

Първото, което въздейства на хората и ги привлича тук е местоположението. Островите се намират непосредствено до американския щат Флорида, непосредствено до Карибите.

Казваме непосредствено, защото Бахамите всъщнос не са карибски острови и попадат извън така наречените Големи и Малки антилски острови. Мястото при всички положения обаче е доста привлекателно, като някои от островите са отдалечени само на час път с лодка Маями.

Климатът на Бахамските острови

Климатът на Бахамските острови е друга тяхна черта, която ги прави толкова неустоими. Температурата варира от 25 градуса през януари до 34 през август. Това прави зимата доста атрактивно време за почивка тук, предлагайки идеални условия за организиране на перфектната плажна почивка.

Хубавото време се определя основно от местоположението на островите непосредствен до северната тропична окръжност. Има и още един плюс на това да пътувате през зимата - освен хубавото време, вие ще избегнете и сезона на ураганите, а това е гаранция, че няма да съсипете почивката си.

Плажовете

Плажовете на Бахамите не биха могли да бъдат по-привлекателни. Те са с възможно най-светъл цвят, пясъкът е много фин, а на разположение на туристите са многобройни коралови плитчини, в които да се отдадат на дайвинг сред пъстротата на тропическата подводна фауна. Излишно е дори да споменаваме, че сезонът е разбира се целогодишен.

Природата

Освен хуабвите плажове, островите предлагат и очарователна природа, която подсилва ваканционното усещане. Архипелагът в по-голямата си част е покрит с тропическа растителност, представена от кокосови палми, мангрова растителност около брега и различни видове вечнозелени дървета и храсти.

Гостоприемство

Островите са изключително гостоприемни към туристите. Местните жители са изключително добре настроени и при това можете да разговаряте чудесно с всеки на английски език. Това изключително много улеснява общуването с местните жители, които винаги са отзивчиви и готови да ви помогнат или упътят ако имате нужда. Това неизменно също играе роля карайки туристите да се чувстват наистина добре приети и желани по време на своя престой тук.

Разнообразието

Островите на Бахамите са неизброимо много, като техният брой е около 700. Независимо дали искате да отседнете на малък остров с ограничен брой туристи или пък желаете да отидете на остров с много забавления и развлечения, Бахамите няма да ви разочароват.


Гласувайте за тази държава:

4.5 172