0700 167 87

Почивки и екскурзии в Бахрейн на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Бахрейн се намира сред водите на Персийския залив, на изток от сухия и горещ Арабски полуостров. Това се вижда и на пръв поглед, тъй като островът действително има изключително характерен и типичен облик за страните от този регион.

Околната среда на острова е тотално доминирана от суха и гореща пустиня, която се характеризира с изключително високите си температури и практически пълната липса на вода.

Пейзажът на Бахрейн представлява съчетание от златист пясък и камениста земя, на която не вирее почти никаква растителност, а поради ниската влажност небето обикновено е изключително наситен и дълбок син цвят, като при това е и напълно лишено от облаци.

Условията за живот тук са наистина доста трудни както за растенията, така и за животните. Тук биоразнообразието е много ограничено, а животните в района са адаптирани към живот в негостоприемната среда.

Причината за липсата на по-едри бозайници е тази, че е прост няма от къде да намерят вода за пиене, а освен това им липсва и възможност да се скрият от жарките слънчеви лъчи.

За икономиката на Бахрейн

Азиатската страна с население от близо 700 000 души се радва на изключително силен икономически ръст, което я подрежда сред най-богатите страни в света. Зад нейното зашеметяващо развитие стои добивът на петрол, което е характерно за този регион на света.

Икономическият прогрес се вижда от една страна по това, че архитектурата е изключително модерна, с внушителен силует от небостъргачи, а от друга страна с това, че тук се провеждат различни по рода си спортни събития.

Страната се опитва да изгради икономика, която да е напълно независима от добива на петрол, защото макар и това да е доста лесен начин за натрупване на капитал, в бъдеще това няма да е толкова лесно и именно по тази причина, богатата монархия се опитва да изгради съвременна и стабилна икономика, основана на разнообразието.

Почивка в Бахрейн

Ако сте намислили да си направите една почивка в Бахрейн, знайте че за хората тук също не е много лесно да се адаптират към условията. Обикновено местните не могат да излязат от домовете и офисите си в разгара на деня, когато температурите надскачат четирсет градуса на сянка, ако изобщо ток може да се говори за каквато и да е сянка.

Макар и притежавайки доста сурова и негостоприемна природна среда, страната привлича посетители с вълнуващата архитектура на столицата Манама. Тук сред лъскавите небостъргачи се издигат луксозни хотели, където можете да отседнете, наслаждавайки се на чаша коктейл и на панорамната гледка на пустинята, а малкото на брой плажове се компенсират от наличието на басейни.

Разбира се, най-добре би било да посетите страната през зимните месеци, когато температурата е най-поносима и приятна. Дори и тогава тук не става студено, а времето не се отличава много от повече наши летни дни.


Гласувайте за тази държава:

4.5 141