0700 167 87

Почивки и екскурзии в Бангладеш на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Бангладеш е интересна страна с неразкрит туристически потенциал. Липсата на многобройни хубави плажове играе отрицателна роля, като кара много хора да пренебрегват страната, макар че топлият местен климат предполага наличието на голям туристически интерес.

В действителност обаче тук наистина има много неша, които да се видят, така че не пропускайте да помислите поне за малко за тази опция следващият път, в който се чудите кое да бъде следващото място, на което да почивате.

Къде се намира Бангладеш и какво представлява?

Бангладеш се намира в южните части на континента Азия. Страната е заключена между Индия и Мианмар, на брега на Бенгалския залив. Площта ѝ надхвърля тази на България с по-малко от ⅓, но населението ѝ достига смайващите 157 милиона души, което я прави една от ай-гъсто заселените държави на планетата.

Бангладеш има оста специфично географско положение. Страната има много малка надморска височина, като по-голямата част от територията ѝ е заета от пълноводната река Брамаутра.

Повечето градове се намират някъде измежду стотиците речни ръкави, което прави свързаността и развитието на инфраструктурата доста по-трудно от обичайното. Допълнителен проблем идва и от това, че надморската височина на страната е много малка.

На практика, в по-голямата си част тя не се издига много над морското равнище, което позволява при по-обилни валежи да се стигне до много сериозни наводнения и излизане на реките от коритата им.

Ето защо по-голямата част от населението на Бангладеш в един или друг момент от живота си се е сблъсквало с неудобствата, които наводненията причиняват. Това допълнително се подклажда и от валежите, които през дъждовния сезон са изключително обилни.

Защо да посетим Бангладеш?

Бангладеш изключително много наподобява на съседни държави като Индия и Шри Ланка в културно отношение. Това би трябвало да подсказва, че страната е изключително пъстра и колоритна, с богато културно наследство, древна история и всевъзможни причудливи традиции.

Пътуването из Дака, най-големият град и столица на Бангладеш, е едно съчетание между всевъзможни емоции, както положителни така и отрицателни. От една страна ще се наситите на цветове, светлини, вкусове и аромати, а от друга страна може да ви подразни хаоса по улиците.

Тук всичко изглежда така, сякаш всеки се движи без посока и без цел, което прави улиците на града наистина много шумни и неподредени, но въпреки това, и в този аспект също има някакъв чар, който кара човек да се почуства по-релаксиран и да не се стяга прекалено.

Разбира се, многобройните джебчии са нещо, за което винаги трябва да си имате едно на ум, защото всеки самонадеян турист може да загуби някоя т ценните си вещи без да се усети.


Гласувайте за тази държава:

4.4 147