0700 167 87

Почивки и екскурзии в Беларус на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Беларус както всяка страна в Европа има много неща, които би могла да предложи на туристите, Основното и предимство е дивата природа, но също така има и не малко исторически забележителности. Това е съвсем естествено предвид старата история на страната, която започва постепенно да придобива днешните си очертания още през 7 век.

През това време е заселена от славянски племена, които и до днес сформират ядрото на населението в Беларус. Страната многократно е променяла очертанията си, като в това число е раздробявана и на малки части, но днешния си вид добива през 20 век.

Беларус е напълно независимо страна след 1991 година, когато след разпадането на СССР страната се обособява така, както я познаваме днес.

Дивата природа на Беларус

Макар че Беларус не е популярна туристическа дестинация, тези, които са се доверили на препоръките да посетят тази страна, няма да останат разочаровани. Това се отнася най-вече за любителите на дивата природа, която в Беларус е в изобилие.

Страната е разположена в обширна равнинна местност, като голяма част от нейната територия е заета от гори. Тук все още се срещат популации от изключително редките европейски бизони, които са сред най-рядко срещаните големи бозайници не само в страната, но и в Европа .

На юг се намират големи площи заети от мочурища, където живеят редки видове птици и където можете да се откъснете от досега с цивилизацията. В най-южните части на страната се намира река Припят, която отива към легендарния с ядрената си авария град Чернобил на юг към Украйна.

Дивият свят на Беларус процъфтява във всички посоки. Най-впечатляващо е богатството от видове на изток към река Днепър. В нейната околност има гъсти умерени гори, в които живеят лисици, вълци, мечки, глигани, язовци, бобри и какви ли още не видове, които тук намират чудесни условия за живот далеч от всякаква цивилизация.

Именно това привлича много хора на почивка тук - възможността да се уединят и да снимат и наблюдават животните в естествената им среда. Разбира се, най-приятно е това през лятото, когато всичко е толкова зелено и когато времето е наистина приятно.

Минск

Ако изберете да прекарате почивката си в Беларус, трябва неременно да заделите специално време и внимание на столицата Минск.

Градът притежава характерен съветски облик, но въпреки това е наистина много приятно място за разходки, а и определено има какво да се види.

Минск е подреден и чист, има обширни зелени пространства, а през лятото е просто очарователен със своите многобройни места за развлечение и топли нощи навън.


Гласувайте за тази държава:

4.5 109