0700 167 87

Почивки и екскурзии в Белгия на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Брюж, Почивки и екскурзии в Брюксел
0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Макар и разположена в Северозападна Европа и известна като една от страните с най-променливо и дъждовно време на континента, Белгия е популярно място за почивка. Страната определено има какво да покаже на своите гости, а при все по-голямата важност на белгийската столица за Европа е добре всеки човек поне един път да посети страната и най-големите забележителности там.

География на Белгия

Белгия заема площ от 30 528 кв.км. Страната е е сред малките на континента и заема площ по-малко от 30% от тази на България. Въпреки това, Белгия има население от близо 10 и половина милиона души, което я поставя сред най-гъсто населените страни в Европа и света.

Белгия, подобно на Ниврландия, е изключително равнинна страна с много малка надморска височина, но все пак не е чак толкова ниско разположена и рисковете да бъде залята от морето са значително по-малки.

Страната е вероятно единствената в Европа, чието крайбрежие е заето от пясъчен плаж до последния сантиметър. Пясъкът е светъл, златист и нежен, което би наpравило страната хит за плажна почивка ако не беше по-хладното време.

Привлекателен търговски център

Белгия е привлекателно място за почитателите на пазаруването, което я прави особено популярно място за пoчивка сред представителите на нежния пол. Тук може да се намери невъобразимо разнообразие от всякакви луксозни марки дрехи и бижута от цял свят, което я е превърнал в място за шопинг туризъм.

Столицата на Европа

Ако не сте посещавали никога Белгия, то може би трябва да се замислите, защото това е един от най-важните градове в Европа и в света. Брюксел е седалище на Европейския съюз именно тук се намират голяма част от най-важните европейски институции. Освен това, Брюксел е и седалище на НАТО.

Сред основните забележителности в страната е атриумът. Това е конструкция изработена от алуминий, която наподобява гигантска молекула. Тя се е превърнала в символ на града, на страната и една от емблематичните конструкции на Европа.

Атмосферата

Белгия действително ще ви очарова с много неща, но едно от най-силните усещания ще изпитате от чувството за космополит и култура, което предлага Белгия. Страната е една от най-модерните и мултикултурни общества, което със сигурност ще има изключително голямо въздействие върху онази част от пътешествениците, които са по-отворени към света.

Кога да посетим Белгия?

Разбира се, в разгара на лятото през юли ще видите страната в най-добрата ѝ светлина. Тогава страната най-вероятно ще ви зарадва с приятно топло време, но без типичните за България жеги. Времето най-вероятно ще е слънчево или ако е облачно това няма да е за дълго, а температурите ще са вероятно около  23 - 24 градуса на сянка.


Гласувайте за тази държава:

4.5 182