0700 167 87

Почивки и екскурзии в Белиз на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Белиз е една от най-малките по площ страни в региона. Тя се намира на източното крайбрежие на Централна Америка, заобиколена от Мексико и Гватемала. Разположена е на популярния полуостров Юкатан, който е обичана от мнозина туристическа дестинация.

Страната привлича много посетители със своята запазена дива природа. Широко разпространено е мнението, че Белиз е идеалното място за почивка, като това се дължи на много различни фактори.

Разбира се, природата е основният коз, което е като цяло доста характерно за държавите от този район. Страната е англоезична, което улеснява изключително много комуникацията между местните жители и туристите.

Английският език е наследство от това, че Белиз е бил част от Британската империя, като е добил своята независимост едва през 1981 година. Днес все още населението на Белиз е едва 265 000 души, което е по-малко от един средно голям европейски град.

Почивка в Белиз

Мнозина се колебаят реди да посетят Белиз за първи път, но в едно трябва да сте напълно сигурни - тази страна по никакъв начин няма да ви разочарова. На първо място тук можете да намерите обслужване на много високо ниво, което многократно нахвърля цените, а в туристическата индустрия работят специалисти от различни краища на света.

Веднъж пристигнали тук, първото което ще забележите е това, че времето е доста горещо. Дори и през януари температурите са еквивалентни на тези, които имаме в България в най-горещите дни от лятото. Тук температурите през цялата година са около 30 - 32 градуса, без значение от сезона.

Избирайки Белиз за своята почивка, вероятно вече сте дочули легендите за местните плажове, които зашеметяват с красотата си. Те са бели като сняг и предлагат изключително чисти лазурни води.

Мнозина могат да попитат къде са тези плажове, тъй като на континенталния бряг има мангрови гори, а пясък на практика почти липсва. Но не бързайте да си правите погрешни впечатление - пясък има и той е просто вълшебен. Разликата е, че плажовете не се намират на континента, а на многобройните острови край бреговете на Белиз.

Удобствата на тези острови, хубавото време и пясъка правят страната идеалното място за една перфектна почивка. Те са разположени насред коралови лагуни, заемайки обширна площ насред втория по големина коралов риф съществуващ днес на планетата. 

Друго голямо предимство на Белиз е това, че страната е почти изцяло покрита с гъста тропическа джунгла, което е доста привлекателна черта за любителите на сафарито и за всички онези, които искат да се откъснат от света някъде сред дивата природа на Латинска Америка.


Гласувайте за тази държава:

4.5 173