0700 167 87

Почивки и екскурзии в Бенин на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Бенин е малка за стандартите на огромната по площ Африка страна. Тя се простира на територия от едва 112 622 кв.км. Разположена е в северната половина на континента, като има приблизително около 121 км. излаз на топлия и дъждовен Гвинейски залив.

Култура

Бенин е колонизиран от португалците през 15-ти век, а по-късно през 17-ти век става една от многобройните френски колонии на континента. Днес Бенин е една от множеството френско езични страни на континента, наследство от някогашната Френска империя.

20-ти век за Бенин не е бил лек. Той е белязан от множество размирици, както и от редица военни преврати. През 90-те години обаче Бенин навлиза в нова ера и в страната започват да се провеждат демократични избори.

Ако решите да прекарате почивката си тук днес ще видите доста неща, като например това, че някои страни като Бенин изглеждат доста по-добре, отколкото сте очаквали и макар да са също засегнати от бедност, всъщност тук има и много бизнеси, които процъфтяват.

Вероятно другото, което ще забележите ще е това, че в градовете има множество възможности да се докоснете до много по-голямо разнообразие от вкусни ястия и деликатеси, отколкото сте очаквали.

Времето

Времето в Бенин е топло и влажно през цялата година. Екваторът е съвсем наблизо, а и да не забравяме, че Гвинейският залив е тук. Всичко това говори за много топло време с температури около и над 30 градуса през цялата година и време, което носи почти ежедневни валежи през цялата година.

Разбира се, типично за тропиците, обикновено дъждовните облаци се изваляват сравнително бързо, така че след около час или два вече слънцето грее усмихнато и можете да излезете на вън или да се изкъпете в морето.

Това е една от причините, които приканват много хора да прекарат тук зимните месеци, търсейки опции да се измъкнат от студеното време в умерените ширини.

Плажовете на Бенин

Плажовете на Бенин лесно могат да се определят като едни от най-хубавите в Африка. Те са бели или златисти, но винаги покрити с прекрасен фин пясък. В допълнение на удоволствието, което човек ще изпита докато стъпва по фината пясъчна настилка, допълнителна наслада носи и пищната зеленина, която достига до самия морски бряг.

По тази причина край брега на страната могат да се открият някои доста добри комплекси с доста добро обслужване. Освен това, друго предимство е да се докоснете до красотата на мангровите гори, които край местните брегове процъфтяват наистина много добре.

Дивата природа

Гъсти дъждовни гори, заети от савана каньони, пълноводни реки и райски водопади - всичко това можете да откриете ако се впуснете на приключение сред дивата природа по време на вашата почивка в Бенин.

Страната е наистина много богата на природни дадености, така че би било наистина голям пропуск ако пропуснете всичко и единствено се отдадете на мързелуване в хотела.


Гласувайте за тази държава:

4.5 199