COVID 19 И ТУРИЗМА В ТУРЦИЯ
COVID 19 И ТУРИЗМА В ТУРЦИЯ

Както всички знаем, светът е изправен пред нов вирус - Covid-19.
Поради доброто и коректно отношение на населението към ситуацията, и по-специално, към колективните усилия на служители на Министерството на здравеопазването, на всички държавни агенции и други структури, в момента се наблюдава намаляване на броя на заболелите от Covid-19 в страната и общата ситуация преминава към етап на нормализиране.

Добри новини, които очаквахме, дойдоха от нашето Министерство на транспорта. От 15 юни Република Турция започва възобновяване на полетите към страни като: България, Литва, Сърбия, Румъния, Казахстан, Естония, Латвия, Беларус, Молдова, Украйна.

Пристигащите от чужбина ще бъдат преглеждани за симптоми, характерни за COVID-19 на летището. Информацията за контакт на пристигащите ще бъде записана в раздела за влизане на граница в системата за управление на общественото здраве (HSYS).

Лицата, които нямат никакви симптоми, свободно ще преминат границата.

Лица със симптоми и подозрение, че имат COVID-19, първо ще бъдат изпратени в отделението за изолация на летището, а оттам в болница, определена от регионалното здравно управление на съответните градове.

След получаване на допълнителна подробна информация, ще ви информираме допълнително.

Официална позиция на „ВОАЯЖ“ООД  по повод COVID 19
Официална позиция на „ВОАЯЖ“ООД по повод COVID 19

Официална позиция на „ВОАЯЖ“ООД по повод  обявеното извънредно положение в страната и пандемията от COVID 19 и отражението им върху организираните от туроператора пътувания.

Подарете емоция - подарете пътешествие!
Подарете емоция - подарете пътешествие!

Тази Коледа ще бъде особено празнична за някого, когото цениш. Постави начало на Коледните вълшебства като изненадаш любим човек с емоционален подарък: ваучер за пътуване!

Кушадасъ – Твоят Любим Турски Курорт, Разгледан в Детайли!
Кушадасъ – Твоят Любим Турски Курорт, Разгледан в Детайли!

Кушадасъ е малко градче, разположено на крайбрежието на Егейско море. Намира се в западната част на Турция и се слави като един от най-популярните курорти в цяла Европа. Ако пожелаете да прекарате своята...

Бодрум – Перлата на Турция – Всичко За Курорта На Едно Място
Бодрум – Перлата на Турция – Всичко За Курорта На Едно Място

Немалко скептици, чиято любима фраза е "морето си е море навсякъде", са се предавали под магичното очарование на Егейско море. И това е напълно обяснимо. Достатъчно е да посетите морето на един от най-известните турски курорти, а именно Бодрум, за да осъзнаете, че до момента сте нямали и бегла представа какво е истинското значение на думата "почивка"!