Всички познаваме античната страна на остров Крит или най-малкото, чували сме това-онова за този остров. Повечето хора знаят, че Крит е едно от най-наситените с история места в света, а също така и това, че островът е смятан за най-добрият за почивка от всички гръцки острови.

Това което може би не знаете или не се замисляте обаче е, че почивка на о-в Крит е много повече от история и хилядолетни артефакти. Редно е да си признаем, че не всички хора се интересуват от история и мнозина просто търсят спокойствие, чист въздух и по-добър климат, на който да се поотпуснат.

Обикновено младите хора са най-многобройната група от туристи, които не проявяват особено голям интерес към историческите паметници или поне не и в тази степен, в която се наблюдава това при по-възрастните.

Тук обаче имаме една новина за вас и тя е, че Крит не е само античен остров с руини от древни цивилизации, но и модерно място за почивка за млади хора, които търсят забавление и разтуха.

Но нека не губим време, а просто на кратко да представим какво предлага Voyage и по-специално - екскурзии до остров Крит на своите гости като една модерна дестинация за млади хора от различни краища на света.

- Плажове

Остров Крит привлича младите хора със своите прекрасни плажове. Някои от тях са пясъчни, а други са покрити с малки камъчета, но те всички са наистина чисти и красиви. Тук е намират някои от най-популярните плажове в Европа днес.

- Времето

Гърция е страна с хубав климат - в това няма съмнение. Но остров Крит сякаш предлага всичко най-хубаво на едно място. Дълъг летен сезон, сухи и горещи лета, меки и зелени зими. Младите хора обожават тази страна на Крит, която им позволява да прекарат повече време на открито. Да не говорим за това колко слънчево е това място - броят слънчеви дни е сред най-големите на континента.

- Заведения

Независимо дали става дума са някое чудесно място, на което да похапнете малко морски дарове или пък за нощно заведение, в което да се повеселите както ви душа иска, Крит предлага всичко. Тукашните клубове са сред най-добрите по средиземноморието и съчетават местен стил с интернационална атмосфера.

- Хъб за млади хора

Това, което младежите обичат най-много, несъмнено е да се социализират. Именно остров Крит е много добро място за тази цел, защото тук идват младежи от всички краища на Европа и света. Тук те могат да се срещнат и запознаят с други хора като тях, които търся забавление, нови приятели и приключения.