Кушадасъ е малко градче, разположено на крайбрежието на Егейско море. Намира се в западната част на Турция и се слави като един от най-популярните курорти в цяла Европа. Ако пожелаете да прекарате своята лятна почивка в Кушадасъ, със сигурност няма да сгрешите - градчето ще ви възхити както със своята прекрасна и живописна природа, така и с много добре развитата си туристическа инфраструктура.

Освен със златистите си плажове и чудесни места за разходка, районът впечатлява и с множеството си исторически забележителности. Ако за първи път посещавате Кушадасъ, след като си заминете ще ви се прииска да се завръщате в това райско кътче отново и отново.

До Кушадасъ може да се стигне по няколко начина - с кола, автобус или самолет. В курортното градче няма летище, така че ако предпочетете почивка в Кушадасъ със самолет имате два варианта - да кацнете в Измир или  за почивка в Бодрум. Разстоянието от Измир до Кушадасъ е 90 км, а от Бодрум до Кушадасъ - 150 км. В случай, че изберете почивка в Кушадасъ със собствен транспорт трябва да се подготвите за продължително шофиране. 

Разстоянието от София до Кушадасъ е 970 км и се изминава за около 15-16 часа по маршрута София - Пловдив - Еджеабат (пътуване с ферибот) - Чанаккале - Измир - Кушадасъ.  

Най-икономичният вариант да отидете на почивка в Кушадасъ е да използвате организиран транспорт с автобус. Освен че е най-евтиният, това е и най-приятният начин, въпреки че пътуването е с 2-3 часа по-дълго от това с кола. Няма обаче да ви се налага да прекарате дълги и изтощителни часове зад волана и ще пристигнете в Кушадасъ свежи и готови да отидете на плаж, веднага след като се настаните в избрания от вас хотел.

При пътуване с личен транспорт на почивка в Турция задължително ще ви е необходима винетка за магистралата - т. нар. HGS sticker. Можете да си закупите стикера от клон на пощенски офис (Ptt), какъвто има още на границата между България и Турция. Стикерът струва между 5 и 10 турски лири и следва да бъде зареден със сума, достатъчна за покриване на магистралните такси до Кушадасъ - 35-40 турски лири. Стикер се предоставя срещу паспорт и талон на автомобила, след което получавате въпросния HGS стикер с баркод и го залепяте зад огледалото за обратно виждане. По този начин камерите по пунктовете за плащане могат да го снимат. При плащането на магистрални такси не е нужно да се спира, а само да се намали, за да може камерите да снимат номера на колата и необходимата сума автоматично да се дръпне от сметката, заредена в HGS. Липсата на стикер води до сериозни глоби в зависимост от изминатото разстояние.

Най-бързият начин да се стигне до Кушадасъ е със самолет. Полетът от София до Измир отнема близо 4 часа. След това е необходимо да се качите на автобус или влак, за да се придвижите до курорта Кушадасъ, разположен на 90 км от Измир.

Очакват ви много приятни дни на плажа, живописни разходки сред природата и отпускащи моменти в СПА-центъра или ресторанта на вашия хотел в Кушадасъ.

Историческа памет на Кушадасъ

  • Древният град Ефес

Ако това лято сте на почивка в Кушадасъ, ваша задължителна спирка трябва да бъде град Ефес. Древният комплекс е една от най-големите забележителности в цяла Турция.
В античния град Ефес са запазени много исторически паметници, които се отнасят към римската епоха. Не всички от тях са разкрити от археолозите, но за великолепието на древния град може да се съди по забележителности като Големият театър, библиотеката на Целс, храмовете на Адриан и Домициан и др.

Големият театър на Ефес е построен през елинския период (III-I в. пр. Христа), но е изцяло реконструиран при римските императори Домициан и Траян. Големият театър събира до 24 000 зрители.

От театъра започва знаменитата Мраморна улица, която отвежда посетителите до библиотеката на Целс. Мраморната улица е с дължина 400 метра. По цялата улица, която, както подсказва и името й, е изградена от мрамор някога били нареждани сергиите на търговци. Днес по нея има много запазени статуи, издигнати на пиедестали.

Библиотеката на Целс е забележителен исторически паметник, запазен от Древен Рим. Преди векове в нея било събрано изключително богатство от книги, подарено на града от Тит Юлий Аквил Полеман в памет на неговия баща Целс Полеман. Библиотеката е известна и с това, че има погребална камера, в която в саркофаг е погребан самият владетел Целс.

Храмът на Адриан е построен през 138 г. Някога той бил украсен със статуи на императорите Диколетиан, Максимиан и Констанций Хлор. До наши дни от храма са се запазили единствено предният вход, фронтонът и свещената зала. Точно срещу храма на Адриан по време на римското владичество се издигали домовете на най-богатите граждани на Ефес.

Една от най-важните сгради в античния град е дворецът Пританеон. В него се намирал олтарът на богинята Веста – покровителка на свещеното огнище и дома. Пританеон изпълнявал ролята на политически център на град Ефес – на пространството пред него се провеждали важни церемонии и се устройвали пирове.

В Ефес се намира и едно от Седемте чудеса на света – Храмът на Артемида. Това е най-великолепният мраморен храм в цяла Турция. Построен е през 550 г. пр. Христа и векове наред изпълнява ролята на религиозно средище и на пазар.

  • Къщата на Дева Мария

Близо до турския град Кушадасъ, на разстояние 9 км от древния град Ефес е разположено едно свещено място за всички християни - Къщата на Дева Мария в Турция. Тази притегателна сграда, от която блика ясно осезаема духовна енергия се намира сред боровите гори на планината Бюлбюл, известна още като Планината на славеите.

Къщата на Дева Мария представлява музей под открито небе, отворен целогодишно за туристи, пристигнали на почивка в Кушадасъ, и поклоници. Посетителите ще останат запленени от това магично място, в което се усеща божествено присъствие, и от възхитителната природа наоколо.

Според Евангелието на Йоан, докато умира на кръста, Исус Христос заръчва на своя любим ученик да се грижи за майка му и да не я изоставя. Тъй като било опасно да остават в Йерусалим след смъртта на Божия син, Йоан и Дева Мария се отправили на странство из Мала Азия и накрая се заселили в близост до град Ефес.

Къщата на Дева Мария е обявена за свято място през 1982 г. от архиепископа на Смирна. След посещенията на Папа Павел VI през 1967 г. и Папа Йоан Павел II през 1979 г. Къщата на Дева Мария получава голяма известност и става място за поклонение на християните от цял свят. За мюсюлманите къщата на Богородица също е свещена, тъй като Дева Мария в исляма е майка на пророк Иса.

В района около Светия дом се намират три извора, кръстени Любов, Здраве и Щастие. Туристите, които пристигат на това място се измиват с водата им, която според местните вярвания лекува всички недъзи. Съществува легенда, че водата около Къщата на Дева Мария помага на всяка жена, мечтаеща да стане майка, да забременее.  

В района на постройката се намира и т. нар. Стена на желанията, която е подобна на Стената на плача в Йерусалим. На нея хората оставят записки със своите най-съкровени желания, които вярват, че Богородица ще изпълни.

  • Памуккале

Независимо дали сте избрали почивка в Кушадасъ с автобус, собствен транспорт или самолет, трябва да намерите начин да посетите природната забележителност Памуккале.

Разстоянието от Кушадасъ до Памуккале е 190 км. Памуккале или “Дворецът на памука” представлява уникален комплекс от термални извори, варовикови тераси и древна архитектура.

Памуккале е сред тези невероятни места, в които няма да повярваш, ако не ги видиш с очите си. От 1988 г. тази изключителна природна забележителност е включена в Списъка на обектите на световното наследство на ЮНЕСКО.

Още от древни времена водата на термалните извори на Памуккале се счита за лек за всички болести. Именно поради тази причина в непосредствена близост до изворите някога се издигал античният римски град Хиераполис. От него днес е запазен единствено величественият му амфитеатър.  

Именно на територията на някогашния Хиераполис се намира най-горещият извор на Памуккале, известен под името Ваната на Клеопатра. Според истории на местни жители изворът е кръстен така, защото преди много векове легендарната императрица на Египет е посетила именно този район, за да се наслади на красотата и лечебните му води.

В близост до Ваната на Клеопатра се намира пещерата Плутон. В нея на повърхността на минералния извор заедно с горещите води се отделят и газове. Легендата разказва, че това всъщност е зловонното дихание на Плутон, бог на подземното царство, от което идва и названието на пещерата.  

Височината на Двореца на памука е 160 метра, а ваните с горещи извори се простират на разстояние от 3 км по протежението на Памуккале.
От входа на Памуккале се разкрива фантастична гледка към варовиковите планини в района. Течащите по тяхната повърхност горещи минерални извори са образували уникални по своята красота тераси, всяка от които представлява своеобразна варовикова вана.

В минали години туристите можели да се разхождат по тези тераси, но днес склоновете на планината, на която са разположени терасите вече са станали много хлъзгави и достъпът е ограничен. За да се запази снежнобелият цвят на Памуккале, на туристите е забранено да ходят с обувки, поради което те могат да се придвижват по терасите единствено боси.

  • Далян - Каунос

Далян е един от най-живописните курорти по крайбрежието на Егейско море на територията на Турция. Той е разположен в устието на едноименната река, точно на мястото, на което езерото Кейджегиз се влива в морето. Курортът има своеобразен релеф - изцяло е прорязан от многобройни реки и протоци, поради което е получил и прозвището "Турската Венеция".

Едно от най-големите достойнства на Далян е дългата му пясъчна брегова линия, на която е разположен плажът Изтузу, известен още като "Плажът на костенурките". Името си плажът получава заради знаменитите морски костенурки от вида Карета карета (Caretta caretta), които снасят яйцата си на Изтузу. Костенурките Карета карета се включени в списъка на изчезващите животински видове. Въпреки това те не се страхуват от хората, така че всеки турист може да се престраши да ги нахрани с ръка - още повече, че те се хранят с дребна риба и червеи, поради което и нямат зъби.

В залива на река Далян се намира античният археологически комплекс Каунос. По планинските склонове, покрити с дървета и храсти, все още лежат фрагменти от ликийски скални гробници, а край брега на Егейско море можете да се натъкнете на загадъчни пещери, чиято възраст не е известна дори и на учените.

Каунос е построен през X век пр. Христа. Древният град пази многовековна история - през вековете той е обсаждан както от войските на Александър Македонски, така и от римските легиони. Археологическите разкопки в района продължават и в наши дни. Много добре запазени са театърът на Каунос, който имал 33 реда седящи места, няколко базилики и банята.

Сред най-големите забележителности на Каунос са Акрополът на града и Галерията на славата, открита в северната му част, в която са изградени голям брой постаменти на древногръцки богове.

До град Каунос има организирани екскурзии, които ще подарят много приятни емоции на туристите. Освен че ще се полюбуват на невероятната красота на античното селище, те ще имат възможност да се изкъпят в

Средиземно море, както и да се възползват от голямата атракция - посещение на Калните бани.  

  • Йоздере

Ако почивката ви предвижда да посетите турските градове Кушадасъ и Измир, не пропускайте да се отбиете и до малкото крайбрежно селище Йоздере. То се намира на 40 км северозападно от Кушадасъ и на 70 км на юг от Измир.

Курортното градче Йоздере е разположено на брега на Егейско море и предлага много възможности за прекрасен отдих на туристите. До селището се стига лесно с кола или автобус от Кушадасъ и Измир.

Не е случаен фактът, че въпреки че броят на постоянното население на Йоздере е 15 000 души, през лятото той достига до 100 000 души заради изключителната популярност на курорта сред гостите от цяла Европа. Благодарение на прекрасния климат и живописната природа, основният икономически ресурс на града е именно туризмът.  

В Йоздере се намират някои от най-добрите хотели в региона. Можете да се възползвате от техните услуги, за да се насладите максимално на отдиха си в Йоздере или на почивката си в Кушадасъ или Измир. С много голяма популярност се ползват 5-звездният Club Yali, курортният СПА-хотел Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa,  модерният 5-звезден хотел Club Marvy и много други. Всички те осигуряват максимален комфорт на своите гости с прекрасно обзаведените си стаи, просторни златисти плажове, ресторанти с вкусна местна и международна кухня, многобройните си открити и закрити басейни, и СПА-центровете, предлагащи разнообразни лечебни процедури.

Йоездере води историята си от XVI в. сл. Христа, когато на това място за първи път се заселват турски жители. Днес в околностите му любознателните туристи могат да попаднат на множество археологически разкопки и исторически паметници, запазени от миналото.

Чудесно ще бъде, ако успеете да планирате посещението си в Йоздере през юли. През този месец в градчето всяка година се провежда Международният фестивал на културата, изкуството и туризма. В продължение на цели две седмици гостите на града могат да се насладят на изключителни концертни и театрални представления, разкриващи характерни особености на местния фолклор.

На почивка в Кушадасъ: ТОП плажове, които да посетиш!
Курортният град Кушадасъ е разположен в едноименния район на крайбрежието на западна Турция. Тук се намират много красиви плажове, така че всеки турист ще открие приятно местенце за себе си и близките си хора.

Цялата крайбрежна зона на Кушадасъ се почиства ежедневно, което осигурява прекрасен комфорт на всички летуващи. Нека научим кои са топ плажовете на курорта, от които можете да се възползвате по време на вашата почивка в Турция Кушадасъ.

Ladie’s beach е един от най-популярните в турския курорт Кушадасъ. Той е дълъг около километър и е покрит с приятен ситен пясък. По протежение на плажа са засадени палмови дървета. Туристите могат да посетят някое от многобройните заведения, да се насладят на водни развлечения или да си наемат удобни шезлонги и широки чадъри срещу слънцето.


Един от най-добрите плажове на Кушадасъ е Куштур. Той е разположен на 5 км от града и е с дължина 1 км. На него се намира всичко необходимо за комфортната почивка: шезлонги, чадъри, водни развлечения, кафетерии и ресторанти, магазини, банкомати.
Морето на плажа Куштур е спокойно сутрин, а през деня радва любителите на сърфа с големи вълни.

Съседният плаж на Куштур се казва Тусан и се намира на 7 км от Кушадасъ. Той се слави със своите разнообразни водни атракции и комфортни условия за почивка.  

Golden Beach (Златният плаж) получава своето название заради златистия пясък, с който е изцяло покрит. Това място е идеално за всички онези, които предпочитат тихия и спокоен отдих.

Кушадасъ има и своя Сребърен плаж. Тук можете да се насладите на най-чистата и прозрачна вода в целия регион. Плажът е наистина прекрасен и подхожда идеално на любителите на подводните плавания.  

Островът на гълъбите Гюверджин е известен като символ на курортния град Кушадасъ. На него се намира крепостта от XVI век Кючукада Калеси, която представлява голяма атракция за туристите. Островът има и прекрасен плаж, предлагащ идеални условия за почивка на брега на Егейско море.

Страхотни забавления за вас денем и нощем
Кушадасъ е едно от най-популярните курортни селища в Турция. Градът предлага множество забавления за туристи от цял свят, избрали да прекарат своята почивка в Кушадасъ. В курорта можете да се насладите на уютната атмосфера на кафенета и ресторанти, в които да опитате прекрасни местни напитки, коктейли, ястия и деликатеси.

Гостите на Кушадасъ задължително трябва да посетят ресторант Golden Boys, чиято слава се носи далеч зад пределите на курорта. Всяка седмица заведението предлага нови ястия в менюто си.

Любителите на рибни блюда със сигурност ще съжаляват, ако пропуснат да посетят ресторант Selam. В него се предлагат най-добрите специалитети, приготвени от риба и морски дарове, в тази част на Турция.

Менюто на друг много известен ресторант в Кушадасъ - Erzincan, включва някои от най-популярните ястия от турската кухня. Сред тях изключително място заема страхотният избор от източни десерти. Просторната зала на ресторанта е подходяща за провеждането и на тържествени мероприятия.

Най-известното нощно заведение в турския курорт Кушадасъ е Kusadasi Show Bar. Този наистина стилен бар е разположен в непосредствена близост до центъра на града. Освен на огромния избор от деликатеси и коктейли, посетителите на бара могат да се насладят и на оригинална развлекателна програма и модерна музика. Забавленията в Kusadasi Show Bar продължават до ранни зори.

Както и във всеки друг турски курорт, нощният живот на Кушадасъ предлага развлечения на максимални обороти. През деня можете да посетите безброй малки и големи заведения и ресторанти, в които да опитате великолепно приготвени местни блюда. Нощни клубове и дискотеки ще ви потопят в колоритния нощен живот на Кушадасъ.

В плажните барове на курорта често се организират тематични партита, на които се канят някои от най-известните диджеи в Европа. Младежките компании, посетили Кушадасъ, със сигурност няма да скучаят, защото за обикаляне ги очакват най-популярните нощни клубове в региона - Miracle Beach Club, Jade Beach Club и Kusadasi Yacht Marina.

Препоръчани ТОП хотели от Voyageltd.com


Korumar Ephesus Beach & Spa Resort 5*

 

 

 

 

 

Ако сте решили да прекарате своята почивка в слънчева Турция, петзвездният хотел Korumar Ephesus Beach & Spa Resort ще задоволи всички ваши изисквания. Хотелският комплекс е построен върху обширната площ от 109 000 кв. м. Korumar Ephesus Beach & Spa Resort ще ви осигури заслужен отдих, комбинирайки качество и комфорт сред своите 54 000 кв. м зелени градини, дълги пясъчни плажове и един от най-големите басейни в Егейско море.   

Хотелът се намира на 12 км от центъра на курортния град Кушадасъ. Само на 10 км от комплекса е разположен и античният град Селчук, в чиито музей са събрани най-добрите римски и гръцки находки, открити из цяла Турция.

Korumar Ephesus Beach & Spa Resort
се управлява от хотел Korumar De Luxe, който има 25-годишен успешен опит в областта на туризма.

На своите гости хотелът предлага стандартни стаи и апартаменти, както и някои специални варианти за настаняване като семейни стаи, стаи с вътрешен достъп до басейни и сватбени апартаменти.  

Korumar Ephesus Beach & Spa Resort разполага с 219 стандартни стаи, всяка от тях с големина 34 кв. м. Стандартната стая е оборудвана с едно двойно легло с ширина 200 x 200 см или две двойни легла с ширина 100 x 200 см. В стаята има още разтегателен диван 190 x 90 см, фотьойл, балкон, климатик, бюро, телефон, Full HD LED телевизор със сателитни канали, Wi-Fi, баня с душ, сешоар, цифров сейф, мини бар и бебешко креватче.
Гостите могат да се възползват от 24-часов румсървиз.

Апартаментите на Korumar Ephesus Beach & Spa Resort се състоят от две стаи с обща площ 60 кв. м. В хотела има 28 апартамента. Всеки апартамент разполага с двойно легло с размери 200 x 200 см в спалнята и с два разтегателни дивана с размери 190 x 90 см в хола. Сред останалите удобства, които апартаментът предлага на гостите си са маса за хранене за четирима, балкон, климатик, бюро, телефон, Full HD LED телевизор със сателитни канали, Wi-Fi, баня с душ и отделна баня с джакузи, сешоар, цифров сейф и бебешко креватче. Настанилите се гости в апартамента получават 24-часов румсървиз, вестници за четене и кошница с плодове.
Голяма част от апартаментите са с великолепен изглед към Егейско море и градините на хотела.

Korumar Ephesus Beach & Spa Resort разполага с 32 семейни стаи, всяка от тях с обща площ 44 кв. м. Семейната стая е оборудвана с двойно легло с размери 200 x 200 см и с два разтегателни дивана с размери 190 x 90 см. В стаята има балкон, климатик, бюро, телефон, Full HD LED телевизор със сателитни канали, Wi-Fi, две бани с душ, цифров сейф, мини бар. Семейната стая се обслужва денонощно с румсървиз.

Можете да релаксирате и да се почувствате напълно преродени след процедурите, които предлага СПА-центърът на хотела, разположен на площ от 2300 кв. м. За гостите има осигурени специални масажни програми, процедури за грижи за кожата, турска баня, сауна, парна баня, джакузи, голям вътрешен плувен басейн, фитнес център и витаминен бар.  

В хотел Korumar Ephesus Beach & Spa Resort  има и 8 младоженски апартамента, които ще превърнат гостуването на всяка влюбена двойка в незабравимо романтично преживяване!

Ephesia Holiday Beach Club HV1*

 

 

 

 

 

За да прекарате една незабравима почивка и да се почувствате наистина специални, ви препоръчваме да посетите хотел Ephesia Holiday Beach Club. Той се намира в един от заливите на курорта Кушадасъ, първенец сред най-популярните ваканционни дестинации в Турция. Хотелът е съвсем близо до центъра на Кушадасъ и съчетава красотата на лазурното море с комфорта, осигурен от градските удобства.   

Хотелският комплекс Ephesia Holiday Beach Club разполага с 410 стаи и 1250 легла. Няма нещо, което гостите на хотела да пожелаят и то да не им бъде осигурено на мига – ресторанти, барове, басейни, шопинг центрове, игрални зали, тенис кортове, програми с аниматори, детски клуб и мини футбол са само някои от екстрите, които се предлагат в хотела. Всички услуги в Ephesia Holiday Beach Club са all-inclusive.

Стаите в хотела са основно от два вида – стандартни и семейни. Стандартните стаи са общо 133 на брой, като в тях има различни опции за разположение, вид и големина на леглата. Във всяка стандартна стая на Ephesia Holiday Beach Club е помислено и за най-дребния детайл, за да се осигури пълен комфорт на настанените гости. Стандартната стая има тераса, климатик, телефон в банята, сейф, телевизор, сешоар и мини бар. 4 от стандартните стаи са специално предназначени за гости с физически увреждания, които със сигурност ще прекарат една спокойна и приятна почивка, без да имат абсолютно никакви проблеми по време на престоя си в хотела.

Хотелът разполага и с 236 семейни стаи. Всяка от тях е оборудвана с две единични легла и едно двойно легло. Семейната стая се състои от две помещения, свързани помежду си с врата. Някои от семейните стаи на хотела разполагат с 5 легла и в тях могат да бъдат настанени многодетни семейства. Семейните стаи на Ephesia Holiday Beach Club предлагат всичко необходимо, за да създадат неподправеното усещане за домашен уют у гостите си.

В хотела има и няколко семейни стаи от по-специален тип, предназначени за VIP гости. Всяка от тях е с големина 36 кв. м и предлага директен достъп от балкона на стаята в някой от басейните на хотела.  
Вкусната и разнообразна кухня на Ephesia Holiday Beach Club ще допринесе за приятните преживявания по време на вашата почивка в Кушадасъ. Можете да посетите ресторант “Сънсет” и от него да се насладите на прекрасния залез над Егейско море, докато вкусвате ястия, буквално разтапящи небцето ви.

В ресторанта се предлагат както оригинални специалитети от турската кухня, така и блюда от всички краища на планетата. Ресторант “Сънсет” може да поеме огромен капацитет от гости, така че ако пожелаете да го посетите, можете да бъдете сигурни, че за вас и вашето семейство винаги ще има осигурена маса. В ресторанта работи екип от професионални готвачи и обслужващ персонал, чиято мисия е да направи престоя ви в “Сънсет” колкото се може по-приятен.

За всички гости, които не пропускат грижата за здравето си дори и по време на своята почивка хотелът осигурява модерно оборудван фитнес център. След като потренирате за добрата си форма, можете да посетите и СПА-центърът на Ephesia Holiday Beach Club, където да пречистите тялото и душата си от натрупалата се негативна енергия.
Подарете си почивката, която заслужавате – насладете се на лукса и професионализма на хотел Ephesia Holiday Beach Club сред красотата на Кушадасъ и Егейско море!

Batihan Beach Resort & Spa 4*

 


 

Искате ли да се откъснете от шумната и стресираща градска среда и да се потопите в истинска идилия сред красива природа, спиращи дъха гледки и идеална чистота? Всичко това ще откриете в четиризвездния хотел Batihan Beach Resort, който посреща и изпраща доволни гости вече три десетилетия. На брега на Егейско море вие ще преоткриете себе си и ще прекарате една незабравима почивка със своето семейство, която ще ви зареди с много енергия и позитивизъм!

Комплексът е разположен на обща площ от 25 000 кв. м. Той се намира на 7 км от центъра на турския курортен град Кушадасъ. Разстоянието между Batihan Beach Resort & Spa и летището в Измир е 95 км.

Уютните стаи в хотел Batihan Beach Resor & Spa предлагат на гостите си впечатляващи изгледи към морето и удобства на най-високо ниво. Във всяка стая има климатик, мини бар, телевизор, телефон, сешоар. Обслужващият персонал е на разположение денонощно, готов да задоволи всяко едно ваше желание.

Хотелът се слави с прекрасните си градини и кристално чисти води. Плажът на комплекса, известен като “Дългият плаж”, предлага възможност за пълен релакс на гостите, почиващи си под ласкавото слънце и наслаждаващи се на лазурната красота на морските вълни.

Хотелът предлага провеждане на най-различни официални събития на открито и закрито – романтични сватби и годежи, фирмени банкети, празнуване на годишнини, юбилеи и рождени дни.

Провеждането на конференция между бизнес партньори също е сред събитията, които могат да преминат изключително успешно в хотел Batihan Beach Resort & Spa. Конферентната зала в комплекса е модерно оборудвана с всичко необходимо за събирането на директори на компании и учреждения, представители на бизнеса и търговски лица.

СПА-центърът и масажното студио на Batihan Beach Resort & Spa посреща гостите, които желаят по време на своята почивка да се отдадат на пълна релаксация на духа и тялото.

Бъдете сигурни, че след процедурите, които ще ви бъдат направени от масажистите на хотела у вас няма да остане и следа от напрежението на забързаното ежедневие. В центъра можете да се възползвате от таласотерапия – лечение с морска вода, рефлексология, тайландски масаж, сауна, турска баня и много други лечебни процедури.

Ако все пак не можете да си представите почивката, без да поспортувате за повдигане на тонуса, в Batihan Beach Resort & Spa има осигурени възможности за упражняването на различни спортове. Със сигурност ще изпитате страхотно забавление на тенис кортовете, баскетболните и волейболните игрища на хотела. Можете също така да поиграете мини голф и мини футбол. За любителите на аеробиката има специална зала, в която те могат да упражняват любимите си съчетания.

Всяка вечер след залез слънце гостите на хотел Batihan Beach Resort & Spa присъстват на истински фестивал. Талантливият и опитен екип от аниматори на хотела изпълнява забавни и атрактивни номера в специално изградения за целта амфитеатър, като по време на спектакъла си задължително кани публиката да стане част от шоуто.

Вечерите на самия плаж също са доста оживени, изпълнени с много дружески емоции и танци край лагерния огън. За по-младите гости на хотела, които обожават нощните забавления има предвиден страхотен клуб с модерна визия и атрактивни диджеи.  
Хотел Batihan Beach Resort & Spa ще ви осигури съвършената почивка в Кушадасъ, която ЗАСЛУЖАВАТЕ!

Palm Wings Ephesus 5*  

 

 

 

 

 

Един от най-добрите хотелски комплекси в курорта Кушадасъ – Palm Wings Ephesus, е готов да посрещне своите гости за невероятна почивка в сърцето на Турция. Хотелът разполага с 450 стаи с тераси, от които се разкрива изглед към морето, ресторанти с изключително вкусни местни ястия и деликатеси, и модерно оборудвани конферентни зали за срещи. Общата площ, на която се простира комплексът е 54 000 кв. м.

Хотелът се намира на живописно място със страхотна красота – заливът Ефес-Памучак. По време на почивката си можете да се наслаждавате на златистите плажове на брега на Егейско море, да се отдадете на романтични разходки под лъчите на залязващото слънце и да плувате в освежаващите и кристално чисти води на залива, докато постигнете пълна хармония с природата.

Всяка една от стаите на хотела разполага с телефон, сейф и телевизор. Температурата в стаята ви може да се регулира перфектно с помощта на климатик. Гостите могат да се възползват и от високоскоростен безжичен интернет. Хотелът предлага най-различни възможности за приятно прекарване, докато сте отседнали в него. Palm Wings Ephesus има развлечения като фитнес център, фризьорски салон, масажно студио, детски басейн и площадка за игра, и водна пързалка.

В хотел Palm Wings Ephesus вие ще прекарате една чудесна ваканция с цялото си семейство. Докато децата ви се забавляват на някой от многобройните атракциони, с които може да се похвали хотелът, вие можете да релаксирате в морето, на плажа или в СПА-центъра на Palm Wings Ephesus.  

Хотел Palm Wings Ephesus се намира само на 8 км от центъра на турския курорт Кушадасъ. Съвсем наблизо са разположени и впечатляващите руини на древния град Ефес.
За любителите на водните спортове плажът на хотела е осигурил занимания с водни ски, джет, кану или катамаран. Най-запалените почитатели на сърфинга могат да открият уникално забавление в това райско кътче – кайтсърфингът.

Ресторантите на Palm Wings Ephesus, които са общо 6 на брой предлагат страхотни кулинарни изкушения на своите гости. Тук можете да се насладите на специалитети от риба и морски дарове, и деликатеси от турската, италианската и мексиканската кухни. В 7-те бара на Palm Wings Ephesus ще опитате стилни питиета от реномирани марки, които ще ви помогнат да се отпуснете и насладите на приятната прегръдка на вечерта.

Плажът на хотела е с дължина 500 м. Той е отличен със "Син флаг" заради изключителната си чистота. За гостите на Palm Wings Ephesus всички шезлонги, чадъри и кърпи за ползване на плажа се предлагат напълно безплатно.  

Palm Wings Ephesus Beach Resort е разположен сред уникална природа, която ви зарежда с енергия и позитивизъм. Ако сте от хората, които освен на почивката се радват и на активния начин на живот, хотелът може да ви предложи редица увлекателни спортни занимания и игри. В комплекса гостите могат да поиграят плажен волейбол и тенис на корт или да поплуват в многобройните външни и вътрешни басейни. Приятните емоции по време на ваканцията ви се допълват от мини футбол, баскетбол, водна гимнастика, дартс, билярд и тенис на маса.
Хотелът има специален детски клуб, предвиден за деца от различни възрастови групи - от 4 до 7 години и от 8 до 12 години, които ще прекарат слънчево и безгрижно лято сред игри и забавления.


Club Yali Hotel & Resort 5*

 

 

 

Петзвездният хотелски комплекс Club Yalı Hotel and Resort е разположен в прочутото турско ваканционно селище Гюмюлдюр, което се намира на 35 км от курорта Кушадасъ и на 50 км от град Измир. Летище Аднан Мендерес е на разстояние 45 км от хотела.

Club Yalı Hotel and Resort посреща гостите си със страхотна просторна градина и им предлага прекрасни преживявания на плажа, отличен със "Син флаг" за своята изключителна чистота.

Хотелът и курортът Гюмюлдюр са разделени от воден басейн. Свързващите ги малки живописни мостчета осигуряват допълнително удоволствие на гостите от романтична разходка, по време на която те могат да се полюбуват на красотата на Егейско море, особено по залез слънце.

Club Yalı Hotel and Resort предлага на посетителите най-добрите удобства в своите 450 комфортни стаи. Гостите могат да се отпуснат сред лукса на хотелската си стая или да се наслаждават на плажа и басейните на хотела. Обшата площ на комплекса е 12 000 кв. м.

В Club Yalı Hotel and Resort са обособени две основни зони - хотелска и клубна част. Стаите в хотела са разделени по равно за хотелската и клубната част. Хотелската част на Club Yalı Hotel and Resort разполага с 225 стаи - 162 стандартни стаи и 63 семейни стаи. В клубната част на комплекса останалите 225 стаи са разделени в съотношение 185 стандартни стаи и 40 семейни стаи.

Хотелските стаи на Club Yalı Hotel and Resort се отличават с изключително удобство и лукс. Те са оборудвани с климатик, телевизор със сателитни програми, телефон, баня с душ или вана, мини бар, сейф, сешоар, тераса.

Страхотни забавления за деца и родители предлага и аквапаркът Yalı Castle, който се намира само на 200 метра от хотела. Аквапаркът се простира на внушителната площ от 19 000 кв. м. Тук посетителите могат да прекарат времето си страхотно и да се отдадат на най-различни игри, водна аеробика, състезания в басейните и много други атракциони. През целия ден в аквапарка се сервират безплатни храни и напитки.

За децата допълнителни развлечения осигуряват детските басейни и мини клубът към комплекса. На тяхно разположение са още детска площадка и мини кино. Персоналът на Club Yalı Hotel and Resort ще се погрижи за приятното прекарване на най-малките.

Храненето на гостите се осигурява по концепцията All-inclusive. Гостите получават закуска, обяд и вечеря, като наред с това могат да се възползват и от междинни хранения на шведска маса. Всички местни алкохолни и безалкохолни напитки се сервират без ограничения.

Ресторантите на територията на Club Yalı Hotel and Resort предлагат много възможности на гостите да опитат някои от най-вкусните блюда, с които се слави Турция. Специално предвидено е меню за вегетарианци. Хотелът има общо 3 ресторанта, 2 лоби бара и 3 бара, разположени до басейните.

В петзвездния хотел Club Yalı Hotel and Resort вие ще получите мечтаната почивка сред лукса и комфорта на хотелските стаи на комплекса, усамотението и спокойствието на просторните градини и синевата на кристално чистите води на Егейско море. Направете своята резервация сега и вземете най-прекрасния подарък - почивка в слънчева Турция в райско кътче, което ще ви откъсне напълно от грижите на забързаното ежедневие!

Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa 5*


Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa е петзвезден хотел, който се намира на разстояние 9 км от един от най-известните турски курорти - Кушадасъ. Хотелът предлага на гостите си комфортни стаи с най-различни размери. В тях посетителите ще се чувстват като у дома си, докато се наслаждават на своята почивка на брега на Егейско море. Обслужването в хотела е на изключително високо ниво, така че бъдете сигурни, че всички ваши нужди ще бъдат задоволени.

Двойните стаи в комплекса са оборудвани с климатик, телевизор със сателитни канали, мини бар, сешоар, сейф, телефон и тераса с изглед към градината или басейните на хотела. Подът е покрит с килим. Двойните стаи могат да приемат до трима души - 1 двойно + 1 единично легло. Баните имат вана или душ.

Семейните стаи на Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa разполагат с абсолютно същото оборудване като двойните стаи. Разликата е, че те са по-големи и в средата си имат плъзгаща се врата, която разделя помещението на две по-малки отделно обособени зони. Семейните стаи могат да приемат 2-ма възрастни и 2 деца или 3-ма възрастни и 1 дете.  

Идеален вариант за млади двойки са делукс стаите на хотелския комплекс. Те са оборудвани с DVD плейър в основното помещение и джакузи в банята. Гостите разполагат с халати за баня и чехли.

Комплексът Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa се гордее с един от най-добрите водни паркове в цяла Европа. Аквапаркът разполага с общо 31 пързалки. Тук са изградени уникални атракциони за децата и техните родители, които ще се забавляват страхотно на Жабешката пързалка, Подводния октопод и мн. др.

В хотел Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa посетителите могат целогодишно да се радват на два отопляеми вътрешни басейна - с големина от 500 и 400 кв. м. На площ от 2000 кв. м малки и големи ще се забавляват на плувния басейн "Фламинго" - водна система от три свързани помежду си басейна с водовъртеж и допълнителен детски басейн. Карибският плувен басейн е втората по-големина водна система в комплекса с площ от 1700 кв. м и предлага отделни зони за деца и възрастни, водовъртеж и забавления с професионални аниматори.   

Ресторантите на Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa със сигурност ще задоволят и най-капризните вкусове. Любителите на ястията, приготвени с месо, могат да се насладят на менюто на Пиратската къща. В останалите ресторанти на комплекса гостите могат да опитат богато разнообразие от екзотични блюда от азиатската кухня, италиански специалитети, местни рецепти с морски деликатеси и др. Традиционната турска кухня е силно застъпена в Мезе ресторанта.

Перлата в короната на услугите, предлагани от Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa, можете да откриете в СПА-центъра на хотелския комплекс. Традиционната турска баня ще помогне на кожата ви да диша по-леко и ще изкара вредните токсини от тялото ви. Следва продецурата "Масаж на султана", която представлява нанасяне на тънък слой глина върху тялото ви. След 15 минути глината се отстранява и започва масаж с пяна, от който ще се почувствате като преродени. Остава ви само да се отпуснете и да отворите сетивата си за абсолютното удоволствие!

Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa 5*

Петзвездният хотелски комплекс Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa се простира на площ от 52 450 кв. м. Гостите могат да се насладят на качество и комфорт по време на почивката си, което се допълва от великолепно обслужване и превъзходни услуги. Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa предлага плажове, отличени със "Син флаг" за своята изключителна чистота, множество идеално поддържани басейни, модерно обзаведени просторни стаи и апартаменти, ресторанти с разнообразна кухня, привлекателни барове и СПА-център с безброй процедури.

Хотелът се намира само на 26 км от античния турски град Ефес. Археологическият комплекс е включен към центровете на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Популярността на петезвездния Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa се дължи и на близостта му до едно от най-известните курортни селища в цяла Турция - Кушадасъ. Разстоянието между двата обекта е едва 20 км.

Хотелът разполага с двойни стаи, семейни апартаменти и луксозни апартаменти. Стаите са оборудвани с климатик и предлагат безплатен безжичен интернет, имат LCD телевизор, двойно легло, баня и гардероб. Площта на двойната стая е 29 кв. м. Една част от стаите са с великолепен изглед към морето.

Семейните апартаменти са предназначени за 4-ма души. Големината им е 42 кв. м. В тях има двойно легло, единично легло и разтегателен диван.

Храненето на гостите в Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa хотел е по концепцията Ultra All-inclusive. Минибарът в стаите се зарежда безплатно веднъж дневно с най-различни напитки - "Кока Кола", "Фанта", "Спрайт", бира, вода, сода и др.  

Лоби барът на комплекса работи денонощно и сервира местни и вносни алкохолни и безалкохолни напитки. За доброто забавление на гостите се грижат още ирландският бар, спортният бар, витаминният бар и диско барът.

Натуралните аромати, носещите удоволствие терапии и блажените моменти ви зоват!

За допълване на прекрасните усещания в СПА-центъра на Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa по време на процедурите гостите могат да се наслаждават на природни звуци, които се пускат по специална музикална система. Турската баня, парната баня, сауната, както и специалните видове масажи и терапии ще ви помогнат да се отърсите от напрежението физически и психически и да се почувствате като нов човек.

All-inclusive системата на СПА-центъра гарантира безплатни услуги на всички посетители. Свободни за използване също така са вътрешните басейни и фитнес центърът.

В хотела има дневни и нощни развлечения за гости от всякакви възрасти и културни региони. През деня се организират множество програми с аниматори, които включват забавления в басейните на Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa. За почитателите на спорта има центрове за водна гимнастика и аеробика, както и волейболни и баскетболни площадки.

Вечерно време можете да си изберете как да си починете - можете да отпивате силно питие, докато се наслаждавате на спокойна барова обстановка, допълвана от софт джаз, или да се впуснете в ритъма на танца чак до сутринта!

Децата ви също ще имат възможност да се потопят във вихъра от удоволствия, които предлага хотелът. В детския клуб на Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa се предлагат множество забавления за малчуганите: индиански игри, уроци по танци, рисуване по лицата и др.

Резервирайте своята мечтана почивка в ТОП хотел, препоръчан от Voyageltd.com и изживейте най-хубавата си и слънчева почивка в Кушадасъ!

Други класни хотели: CLUB MARVY BY PALOMA 5*, ATLANTIQUE HOLIDAY CLUB 3+*