Наричат Куба страна на мечтите, като това се обяснява с усещането за романтика, което страната създава. Това чувство може да се прехвърли дори и у хората, които никога не са стъпвали в Куба и са виждали страната единствено на снимки и картички или от екрана на телевизора.

Хората винаги са търсили и ще търсят и за в бъдеще щастие и сбъдване на мечтите си. Какво обаче търсят хората и защо Куба ги кара да мечтаят? Ето няколко прости обяснения за това защо Куба има тази слава и какво точно стои зад нея.

Морето на Куба…

Морето винаги е карало хората да мечтаят неудържимо и точно това е една от силните страни на Куба. Тук то притежава неописуем чар. Първо топлината на тропическите нощи е трудна за сравнение с каквото и да било.

Плажовете са снежно бели и неустоими, а морете притежава цветове, за каквито не можете дори и да сънувате. Самото море синее повече дори и от тропическото небе над него.

Като добавим и това, че лятото тук никога не свършва, то една екскурзия до Куба се превръща в същински рай за всеки любител на тропическите усещания и преживявания, а зимата - любим сезон за пътешествениците.

Атмосферата…

Атмосферата на Куба е трудна за описване. Тя е изключително богата, наситена и неповторима. На всяка стъпка човек диша от смесицата между испанската колониална култура и тази на местните жители.

Старите сгради, старите автомобили и цялата тази носталгия по миналото е просто изключителна. Това е нещо, което може да се види на наистина много малко места по света, а Куба е най-добрият пример. Ако искате да се качите на машината на времето и се върнете в седемдесетте години, тогава просто посетете Куба и ще се докоснете до всичко това от първа ръка.

Танците и музиката…

Какво е Куба ако не е нейната уникална култура по отношение на музиката и танците? Страната притежава рядък чар и наистина може да омае по-чувствителните хора към музикалното изкуство със силната емоция, която струи от всеки звук на музикалните инструменти.

Местната огнена култура се изразява най-добре именно по този начин, тъй като музиката създава неподправена емоция, а от там се изразява и истинската същност на кубинската култура.

Спокойствието…

Куба притежава нещо, което малко други страни притежават - спокойствие. Тук наистина всички са бедни и парите имат съвсем друго измерение, но все пак страната е едно от най-спокойните и безопасни места за почивка в Латинска Америка. Тук човек може спокойно да се разходи и да вкуси от усещането без да се безпокои за своята сигурност и безопасност.