Предколедна Виена


Днес ще те запознаем с бляскава и очарователна Виена – модерна съвременна столица, прочута с много повече от характерното си Виенско колело.

Истината е, че от отдавна ни иска да те поканим на няколкодневно пътешествие из най-красивите точки на Виена.

Обаятелната столица на Република Австрия несъмнено е сред най-желаните дестинации, и то целогодишно. Причината за това съвсем очаквано явление се крие в пищната ѝ история и неповторим чар. Колкото до тях, Виена е истинска късметлийка, която дължи славата си на прекрасното си разположение, докосваща бреговете на Дунава.

Векове наред, Виена е била портата между Западна и Източна Европа – там, където някога и Хабсбурската империя е разцъфтявала. И тогава, и днес, Виена си остава комерсиално културно кътче, готово да ни обсипе с прелест и магия малко преди Коледа!

С неподравената си космополитна атмосфера, Виена притежава отличителен чар и усет, който сам по себе си няма равен. И като се замисли човек как цялата тази красота е разпръсната из уличките на Виена, няма как да не ни се прииска да се докоснем да приказната ѝ същност.

И ще го направим с неповторим Предколеден уикенд във Виена от Варна с 3 нощувки! Само си представи как кацаме на летището и пред нас се разкрива приказна снежна картина – Коледа идва и нямаме търпение да ѝ се насладим, така както винаги сме си мечтали!

Накратко: с какво ще запомниш Предколедна Виена

  • Безупречна красота, която вдъхновява
    Ако кажем, че Виена е просто красива покрай Коледните  и Новогодишни празници, навярно ще излъжем. Виена е величествена и великолепна, а на Коледа блясъкът ѝ става още по-ослепителен! Празничната украса, светлините на града,  ароматът на греяно вино, канела и ябълков щрудел, цветните базари, ах..и какво ли още не.

Списъкът  със страхотни идеи за оползотворяване на Коледната ни почивка не спират! Само Виена е способна да ни накара да забравим за смразяващото време навън. Нямаме съмнение, че ще успее и в това малко преди Коледа!

  • Люлката на класическата музика, операта и Виенското колело

Една прекрасна вметка за любителите на класическата музика и операта – тук ще се се насладим на величествена архитектура, представени през призмата на стиловите предпочитания на времето.

А изкуството, ах, това Виенско изкуство ще ни впечатли с нотката си на импресионизъм,  бароковите дворци и ароматното кафе - да, попаднахме на правилното място!

  • Впечатляващият дворец Шьонбрун или още известен като лятната резиденция на Хабсбургите - именно тук ще можем заедно да се разходим из единствената барокова зоологическа градина в света – дом на гигантски вид панди.
  • Имперският дворец Хофбург  - резиденция на Хабсбургите и управници на Австро-Украинската държава. Днес той е официална резиденция на президента на Австрийската република. Неповторима е красотата му  - продукт на редица архитекти, сътворили с общи усилия това Виенско изящество.
  • Дворецът Белведере  - другият вдъхновяващ дворец във Виена, който ще успеем заедно да разгледаме, е прекрасния Белведере (Belvedere palace) - неповторим бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Разположен в самото туптящо сърце на Виена, замъкът Белведере се състои от две части – Горен и Долен Белведере. Създавателят на тази вдъхновяваща архитектура е Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – значимите австрийски архитекти, творящи в стил барок. Каква по-прекрасна спирка за фотопауза, нали? Това място притежава неподправена красота, която няма да пропуснем!
  • Музеят за изящни изкуства - поредното богатство, което австрийската столица предлага на своите гости-туристи. Самият музей е обгърнат от пищна сграда, коронована с четириъгъгел купол на върха. Ако оставим изумителната му визия на страна, тук ще можем да се запознаем с автентичното декоративно изкуство на творци като Рубенс, Микеланджело и други.


Обикаляйки наоколо, няма как да ни се изплъзне от погледа и славната забележителност на Виена – Виенската Опера. Именно тук ще поставим и черешката на тортата – наоколо витае някаква особена енергия, която е толкова зареждаща, че въобще няма да ни се тръгва.

Неокласическият ѝ архитектурен стил я превръща в една от най-великолепните и посещаеми опери в световен мащаб. Вяка година тук се представят поне около 300 изключителни представления.

И знаеш ли, това съвсем не  е всичко! Очакват ни още бурни приключения из красотите на Виена, които ще те омаят на живо! Локацията ни е повече от отлична – ще отседнем централно, за да бъдем на крачка разстояние от безупречната красота на Виена!
Не забравяй, останаха само още последни 2 двойни стаи за периода 30.11-03.12!
Позволи си щастието да разгледаш разкошна Виена за няколко дни в централен хотел с 3***/4**** звезди!

Избери най-доброто и изненадай половинката си с вълшебен уикенд в Предколедна Виена само за 499 евро! Страхотно, нали?


Виж офертата за Предколедна Виена