0700 167 87

Почивки и екскурзии в Боливия на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Боливия е непозната за повечето европейци, а от там и вълнуваща страна, която се намира във вътрешността на Южна Америка. Макар и близко разположена до Тихия океан, тя е всъщност разделена от него чрез почти непреодолимата бариера на планинската верига на Андите.

Това прави Боливия една от двете страни на континента, които нямат достъп до океан - нещо, което е много нетипично за страните от новия свят. Страната заема площ от 1 098 581 кв.км., което за стандартите на континента не е много, но ако тази страна бе в Европа, то тя би била 10 пъти по-голяма от България и много по-голяма дори от страни като Германия и Франция.

Почивка в Боливия

Ако сте решили да прекарате почивката си в Боливия, най-добре се доверете на някоя агенция, която ви предлага възможността да пътувате като част от група с екскурзовод.

Тук трудно ще се оправите на английски, тъй като той е доста слабо популярен по тези места. Тук всъщност дори и официалният език, испанският, понякога е предизвикателство. Не са малко местните, които говорят само някой местен индиански език.

Разбира се, в големи градове като Ла Паз ще намерите всичко и няма да ви бъде толкова трудно да се ориентирате в обстановката. И все пак, ако Латинска Америка е чужда и непозната за повечето европейци, то Боливия е дори още повече, което може да направи пътуването голямо предизвикателство.

В природно отношение страната е не по-малко контрастна. Докато на изток се ширят безкрайни дъждовни гори и джунгли, то на запад планинските вериги се извисяват на височина над 6000 метра, като голяма част от страната там е на практика недостъпна, тъй като липсва инфраструктура.

Освен това, тези диви планински райони на страната много често ограждат високопланински пустинни плата, до които не достига абсолютно никаква влага и се образуват безплодни местности.

Ако изберете да почивате в Боливия, задължително отделете малко време и средства за да посетите езерото Титикака, като преди това обаче се уверете, че здравословното ви състояние няма да ви създаде проблеми в резултат на надморската височина.

Казваме ви това, защото езерото се намира на 3814 метра над морското равнище, което е достатъчно за да ви накара да се чувствате не добре, ако не сте свикнали с височините.

Има и една настина много добра новина - цените в Боливия са наистина изключително ниски, така че ще можете да се чувствате като крал, разполагащ не неограничено количество финансови средства, дори и ако тук в България не се отличавате с нищо особено като финансов ресурс.


Гласувайте за тази държава:

4.5 197