0700 167 87

Почивки и екскурзии в Британска територия в Индийския океан на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Британските територии в Индийския океан са остатък от времето на Британската империя, когато страната е имала огромно влияние в целия свят и особено в тази част на планетата. Островите са разположени на юг от екватора и се намират на югозапад от Индия и Шри Ланка. Островите са с население от едва 2500 души, които са разпределени на площ от около 54 кв.км. В близост до Британската територия се намират Сейшелските острови и Коморските острови.

Почивка на море през зимата

Ако си мечтаете за една перфектна лятно почивка, но искате да осъществите тази си мечта през зимата, трябва да помислите за възможността да почивате на Британските територии в Индийския океан.

Това е една възможност, която ще ви предостави изобилие от слънчева светлина и температури от около 30 градуса на сянка, без значение от сезона. Поради близостта до екватора, времето тук на практика не се променя никога.

Валежите могат да са обилни през цялата година, но те никога не продължават с дни, както става пролет и есен тук, в България. Тъкмо обратното - когато завали, тук обикновено дъждовете са много обикни, но след час всичко вече отдавна е забравено и останало в миналото.

Разбира се, трябва да се запасите и с крем против слънце в изобилие. Ако никога не сте почивали на тропиците, тогава знайте, че там можете да изгорите изключително бързо, тъй като слънчевите лъчи са много по-силни, падайки върху земната повърхност под съвсем различен ъгъл.

Не забравяйте и това, че тук се съмва много рано, някъде около 6 след обяд. Ето защо ако желаете да използвате по-хладните следобедни часове за плаж има вероятност да останете малко изненадани.

По тази причина е най-добре да заложите на часовете преди обяд, когато сутрешното слънце все още не е толкова силно, а в  същото време светлината е достатъчно ярка.

Но защо Британските територии в Индийския океан?

Британските територии в Индийския океан предлагат едно безспорно предимство. Островите притежават едни от най-красивите плажове в света. Те са бели като сняг, а цвета им се дължи на стритите на прах корали, които се натрупват около кораловите рифове.

Самите рифове около острова държат вълните на далеч, което обяснява защо водата в лагуната е винаги толкова светла, прозрачна и синя - просто водата в лагуната никога не се размътва и частиците се утаяват по дъното.
Водите са винаги топли и не стават под 25 градуса, дори и в най-студените години. Освен слънцето за това допринасят и постоянните топли течения в района.


Гласувайте за тази държава:

4.6 100