0700 167 87

Почивки и екскурзии в Бряг на слоновата кост (Кот д'Ивоар) на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Кот д’Ивоар се намира не далеч от екватора. Страната е разположена в северната половина на Африка и има обширен излаз на Гвинейския залив. Заема площ от 322 462 кв.км. и има население от около 18 милиона жители.

Страната е средна по големина за тази част от Африка. Тук природата е пищна и страните са доста богати на ресурси, поради което повечето от тях са по-гъсто населени и имат сравнително малка площ.

Почивки в Кот д’Ивоар

Кот д’Ивоар има красива природа, което прави страната оста популярно място за почивка на много хора от Западна Европа. Основните цели на посещенията на повечето хора са две.

Първата е с цел сафари, което е доста добър избор, имайки предвид, че местната природа е изключително богата на животински видове, на които да се любувате в естествената им среда.

Това разбира се трябва да става само под предводителството на опитен екскурзовод, който е запознат с местната флора и фауна, защото в противен случай можете да застрашите себе си или животните по някакъв начин.

Второто, което кара доста хора да избират това място за почивка е крайбрежието. Страната има доста хубави плажове и това кара доста хора да я изберат за лятна почивка през зимните месеци.

Тук цените са винаги много добри, така че за един европейски турист тук може да бъде истински рай, пък било и то човек с не особено големи финансови възможности от България.

Край бреговете на страната можете да откриете доста луксозни курортни комплекси, където ще се насладите на обслужване от много високо ниво. Персоналът винаги е много мил и приятелски настроен.

За разлика от обслужването на много други места по света, тук можете да намерите изключителна искреност и чистота в общуването с туристите, което вече се среща изключително рядко на друго място.

Да не говорим, че само на няколко крачки от тези луксозни комплекси можете да откриете прекрасни плажове с фин златен пясък. Морските води също са винаги топли, като температурата на водата през цялата година е около 27 градуса по Целзии.

Самото време в Кот д’Ивоар е горещо и влажно през цялата година. Температурите през цялата година са около 30 - 32 градуса през деня. Нощите са топли. Това не е изненадващо, тъй като страната попада на средата на пътя между сухия и горещ север на пустинята Сахара и влажните екваториални гори, заемащи сърцевината на континента.

На юг времето през годината е дъждовно и почти не се различава през различните сезони, докато на север се забелязва ясно изразени сух и дъждовен сезон. Разбира се, сухият сезон е основният туристически сезон, защото тогава може да се прекара най-много време на открито. Той от своя страна съвпада със зимните месеци на годината.


Гласувайте за тази държава:

4.6 188