0700 167 87

Почивки и екскурзии в Буркина Фасо на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


В южната част на пустинята Сахара, там където сухите и горещи пясъци достигат и постепенно преливат в малко по-плодородни савани, е разположена една страна, чието име на един от местните езици означава "Земята на честните хора" - Буркина Фасо.

Страната има площ от 274 200 квадратни километра и население от около 14 милиона жители, които основно живеят в районите в близост до по-големите реки. Там възможностите за развитие на земеделие са по-добри, а именно с това се занимава по-голямата част от местното население.

Всъщност, малко страни по света имат толкова висок процент от местните жители, заето в селското стопанство. Счита се, че тук около 90% от хората са заети в отглеждането на ориз, за което се изисква наличието на много топъл климат и обилна влага.

Освен ориз, местните жители отглеждат още и фъстъци с много високо качество, а също така и развъждат кози, овце и говеда. Като цяло земеделието залага на домашни животни, които са по-устойчиви на неблагоприятните климатични условия и могат да устоят на горещото и сухо време.

Почивка в Буркина Фасо

За разлика от страните около Гвинейския залив, много от които имат наистина доста привлекателни плажове с фин златен пясък и пищна екваториална растителност, Буркина Фасо е лишена от тези дадености.

Поради тази причина страната трудно би могла да разчита на развитието на туризма, тъй като хората проявяват предпочитание към места, на които да могат да намерят по-голяма концентрация на туристически ресурси.

Сериозен проблем и достъпът до вода, което прави развитието на туризма в много части на страната практически напълно невъзможно. Има обаче и малък лъч надежда.

Той идва от това, че в местните савани живеят много различни видове едри тревопасни животни и хищници, което от своя страна може да привлече многобройни любопитни посетители от различни места по света.

В допълнение, тук времето е преобладаващо сухо през по-голямата част от годината, което означава, че докато други страни в региона са твърде възможни през определени периоди от време, то Буркина Фасо може да се възползва от това и да привлече туристи през именно този период.

В Буркина Фасо могат да се видят животни като слонове, жирафи, лъвове, хиени, гепарди и много други подобни. Много от местните видове са застрашени и за тяхното оцеляване трябва да се положат доста големи усилия.

Проблемът тук е, че Буркина Фасо е една от най-бедните страни в света като цяло, а това ни най-малко не помага за опазването на застрашените животни, тъй като и за това, както за всичко други се изисква ресурс.


Гласувайте за тази държава:

4.5 141