0700 167 87

Почивки и екскурзии в Бурунди на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Бурунди е малка страна, която се намира на брега на езерото Танганайка в централните части на Африка. Тя няма излаз на море и е заключена между Руанда, Танзания и Демократична република Конго.

В продължение на дълги години страната е разтърсвана от етнически конфликти, които основно възникват между етническите групи тутси и хути. Положението допълнително се влошава от сравнително голямата гъстота на населението, тъй като на площ от едва 27 834 кв.км. Живеят над 8 милиона души.

Почивки в Бурунди

Бурунди не се ползва с особено добра репутация и със сигурност не е най-доброто място, на което човек да прекара ваканцията си. Причината за това, че че страната редовно е заливана от вълни на насилие от продължаващите безкрайно дълго етнически конфликти.

Това държи чуждестранните посетители далеч от тук, като респективно ги насочва към други места, на които положението е много по-спокойно, като например Кения, която се намира не далеч от тук.

Освен конфликтите, почивките в Бурунди не са привлекателни и по още една причина. В страната има много висок процент заболеваемост от малария. Това заболяване потенциално може да бъде фатално и се разпространява мълниеносно в този район.

То причинява много висока смъртност, а най-опасното е това, че не съществува адекватен начин за 100% сигурна защита. Така освен за сигурността си, хората тук могат да се безпокоят и за здравословното си състояние.

Иначе страната би имала потенциал за развитието на туризма, главно защото е разположена в район с наистина много хубава и пищна природа. Планинските склонове са покрити с гъста зеленина, което прави страната изключително живописна.

В културно отношение Бурунди има с какво да се похвали. Зад етническите конфликти стои богатата култура и традиции, както и различните стилове на облекло, музиката и начините, по които се подготвя храната.

Богатата почва в съчетания влажният и топъл климат са причина за развитието на доста добро за мащабите на Африка селско стопанство. Страната е много важен производител на кафе.

Тук се отглежда арабика, която се отличава с много високо качество и се използва за износ. Това формира и основната част от БВП на Бурунди, като също така създава и многобройни работни места.

Но кафето не е единственото перо на местното стопанство. Тук се отглеждат още висококачествен чай, а също така и памук. Всички те се използват основно за износ, като до известна степен помагат за справяне с бедността в страната. Друг отрасъл е производството на животински кожи, което е резултат от сравнително добре развитото животновъдство в страната.


Гласувайте за тази държава:

4.5 175