0700 167 87

Почивки и екскурзии в Бутан на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Разположена на голяма надморска височина в източната част на Хималаите, Бутан се счита за една от най-изолираните страни на цялата планета. Тук пристигат малцина туристи, защото малката планинска монархия иска да опази себе си от масовия туризъм. Ето защо броят на пристигащите тук стриктно се контролира и регулира.

Страната заема малка площ от около 46 500 кв.км. Населението възлиза на около 2,2 милиона души. Повечето от местните жители са будисти, като има и известен брой индуисти. Тук властва познатата в нашия край на света източна философия, характерна със своите учения, философия за живота и трупани през хилядолетията мъдрости.

Страната не може да се определи нито като бедна, нито като богата. Нейната изолираност обаче се прехвърля и в икономиката, като тя основно търгува с двете страни, с които граничи по- суша - Китай и Индия.

Страната основно изнася местни плодове, зеленчуци, билки и подправки, а също така и дървен материал и скъпоценни камъни. Това осигурява най-необходимите финансови средства за препитание на местните жители.

Най-голямата част от местното население е заета в селското стопанство. Като основен отрасъл в него е производството на кардамон и разбира се на ориз, който е и най-консумираната храна в страната.

Почивка в Бутан

Има много ползи от това да почивате в Бутан. На първо място, това е страна, в която наистина много малко хора са идвали, така че ще можете да се докоснете до нещо, виждано от малцина. Разбира се, това не е от толкова голямо значение, но все пак води до едно осезаемо обогатяване на човека.

Тук ще се докоснете до наистина много чиста природа, която е на практика незамърсена от каквито и да било външни източници. Това на практика означава, че ако имате удоволствието да се разходите из провинцията на Бутан, вие ще се докоснете до най-чистия планински въздух, който можете да си представите, че изобщо би могъл да съществува.

Бутан е изключително място за почивка за хора, които са подложени на силен стрес. Страната е изключително спокойна, а ритъмът на живот няма нищо общо с този на съвременната цивилизация, което създава усещането, че сякаш времето е напълни спряло.

Тук ще можете също така и да подобрите физическата си форма, тъй като разстоянията са наистина много големи и това може да ви принуди да изминавате много километри всеки ден посещавайки забележителности, изкачвайки планински пътеки и хранейки се с натурална екологично чиста планинска храна, каквато в наши дни у нас рядко се открива.


Гласувайте за тази държава:

4.5 129