0700 167 87

Почивки и екскурзии в Буве на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Остров Буве се намира на приблизително 1600 километра северно от Антарктида. Разположен е сред ледените води на южния Атлантик, по средата на пътя между Африка и Южна Америка. Островът не е най-популярното място за почивка и ако го видите ще добиете представа защо.

На практика, той е напълно безлюден и незаселен. Освен малобройните изследователски мисии, които водят тук за кратък период от време заселници от различни краища на света, островът е безлюден.

Липсата на постоянно население води след себе си куп неудобства за изследователите, като всичко необходимо им за престоя те трябва да си подсигурят сами.

Остров Буве

Островът представлява гола скала с площ 49 кв.км. Той има предимно назъбен планински релеф и е почти напълно лишен от растителност, като изключение са някои видове тревисти растения, които някак са успели да си прекарат път и да просъществуват.

Въпреки това, подобни видове се виждат трудно тук. Като цяло скалите са напълно голи и пейзажът изглежда почти пустинен. Преобладаващите цветове са сиво, кафяво и бежово, които преливат в различни нюанси, в зависимост от светлината и метеорологичните условия.

Остров Буве има наистина доста студен и неблагоприятен климат, като условията през по-голямата част от годината не се променят особено. Небето над острова е сиво и облачно през по-голямата част от годината.

Сняг може да падне през почти всеки от дванадесетте месеца от годината, а на меса снежната покривка на практика никога не се стапя напълно. Това е доста изненадващо, особено като се има предвид, че на 54 градуса южна ширина климатът трябва да бъде умерен и приятен през лятото.

За да добиете по-ясна представа, островът има географска ширина като тази на южна Дания и Великобритания, но всъщност средната температура през лятото не надвишава 3 градуса по Целзии.

Островът е недостъпен по доста причини. От една страна, както вече споменахме, той е ненаселен. Тук на практика не съществува каквато и да било съвременна инфраструктура, която да осигури нормални условия за съществуване на съвременния човек.

Освен това, бреговете от всички страни са изключително стръмни и каменисти, което прави доближаването на острова с плавателен съд много трудно в по-голямата си част.

Самият релеф е също много затрудняващ, защото теренът е стръмен и неравен, а на места скалите и планинските зъбери са почти отвесни. Всичко това заедно прави остров Буве едно място, на което могат да се видят само студенолюбиви морски птици и пингвини, чувстващи се отлично в оловно сивите и студени води на океана наоколо.


Гласувайте за тази държава:

4.5 166