0700 167 87

Почивки и екскурзии в Прага на супер цени 2020

9 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Прага - вълшебна и очарователна, със самолет и обслужване на български език от Варна Потвърдена
Прага - вълшебна и очарователна, със самолет и обслужване на български език от Варна3 нощувкиВарна – София – Прага – Карлови Вари – Замъкът "Хлубока" – Чески Крумлов – Прага – София – ВарнаЦената е за 3 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от789.00лв.
Дати на тръгване
23.07.2020
и още 4 други
Тръгване от
Варна
Самолет
Виж повече

Ако случайно никога не сте били на екскурзия в Прага или дори по работа, то тогава е добре да поправите тази грешка. Всеки, който нарича себе си човек, който обича да пътува е добре да не пропуска тази дестинация. Защо ли? Поради десетки или дори много повече причини.

Разположен на река Вълтава градът предлага една пищност от разнообразна архитектура, изграждана и развивана през различни периоди – барок, рококо, готика, романтизъм и др. Случайно или не Прага е наричан най-красивият град е Европа, а често и в света. За тези, които не са го посещавали никога това може да бъде твърде силно твърдение, макар, че мнението на гостите на града, които за пръв път стъпват тук се променя още в първите няколко часа.

Топлината и емоциите, които Прага създава у всички свои гости са несравними с никое друго място и както всеки модерен европейски град и той предлага мултикултура и прекрасно отношение към своите туристи.

Панорамните гледки над Прага

Това е може би едно от най-важните неща, на които трябва задължително да отделите време. Не са малко сградите и локациите в града, които предлагат това паметно изживяване, на което да се порадвате с любимите хора, а защо не и сам. Впечатляващите широки гледки зареждат по неповторим начин, за чието описание може би ще ви бъде нужен поет.

Архитектурата и паметниците на културата

Ако може да се каже, че това е богатство, то тогава Прага е един от най-богатите градове в света. Тук едва ли ще успеете да отделите време за всеки замък или паметник, който си заслужава на 100% вашето внимание, но нищо не пречи да опитате. Подготвени с карта на града, удобни обувки и ентусиазъм това приключение си е ваше и нищо не може да ви го отнеме.

Замъкът Храдчани е най-големият дворец в Европа. Някога е бил резиденция на чешките крале от най-стари времена. Днес тук се помещава президентът на републиката. Любопитен факт е, че почетната стража на портите се сменя на всеки един час. В рамките на площта на замъка се намират още множество църкви, правителствени сгради и градини.

Това място е сред първите локации, които всеки гост на града посещава и разбира се за това има причина.

Карловият мост

Архитектурна забележителност и уникално красив мост, той свързва „Старе место“ и „Мала страна“ през река Вълтава. Началото на строежа е било в далечната 1357г. под покровителството на Карл IV. Завършен е през 15-и век в готически стил, като разполага с две кули откъм „Мала страна“ и една откъм „Старе место“. Точно тук сред статуите на светци ще се натъкнете и на тази на светите братя Кирил и Методий.

Прага, храната и бирата

Бохемската красота тук се допълва по прекрасен начин с храната и традиционната бира, на която чехите са категорични майстори. Златна Прага, както често я наричат събира ведно резултатите от столетия пивоварско майсторство и вкусните местни специалитети, които можете да опитате в автентичния им вид само тук и никъде другаде.

Отново тук ще се насладите на различни месни специалитети по рецепти, които пасват идеално на бирата, която сте си поръчали в уютното заведение сред автентичните сгради.

Часовниковата кула Орлой

Извисява се тук от 15-и век насам, като през годините е реставрирана многократно. Тук ще бъдете захласнати по различните функции на кулата. Тя разполага с астрономически часовник, който показва движението на Слънцето, планетите и зодиите, календар на месеците и т.нар“ разходка на апостолите“. На всеки кръгъл час статуите им сякаш оживяват, преминавайки една след друга на фона на музика.

Ние от Voyageltd.com горещо съветваме всеки един, който иска да зареди с положителна емоция своето пътуване да посети това неповторимо място, което е променило милиони пътешественици по целия свят със своя чар и автентичност. Тук всяка изминала и инвестирана в разходки минутa си заслужава. Всяко утро, всеки късен обяд или вечеря не търпи сравнение с нищо друго. Само тук, в Прага.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 117