0700 167 87

Почивки и екскурзии в Котор на супер цени 2019

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна
ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна4 нощувкиБелград - Плитвички езера - Сплит - Дубровник - Будва - КоторЦената е за 4 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от475.00лв.
Дати на тръгване
20.06.2019
и още 3 други
Тръгване от
Варна, София
Автобус
Виж повече
Екскурзия Плитвички езера – Сплит -Дубровник - Будва - Котор от Варна и София Потвърдена
Екскурзия Плитвички езера – Сплит -Дубровник - Будва - Котор от Варна и София4 нощувкиДОБРИЧ - ВАРНА - ВЕЛИКО ТЪРНОВО - СОФИЯ – ЗАГРЕБ - СПЛИТ- ДУБРОВНИК – КОТОР - БУДВА Цената е за 4 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от465.00лв.
Дата на тръгване
16.10.2019
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече

Ако държите да посетите дестинация, която да ви остави без думи, ако държите на ценните спомени и също така, ако се стремите към качествена почивка за себе си и семейството си Котор е един от най-добрите избори за вас.

Екскурзия до Котор ще бъде онази малка ваша тайна, която ще напълни дигиталните албуми на мобилните ви устройства със снимки, и сърцето с вечни спомени.

Това е една от емоционално най-ценните локации на Черна гора, която е разположена на крайбрежието на Адриатика. Само идеята за това буди ентусиазма в много от туристите, които вече са посещавали това място. За тези, които тепърва ще се впускат в това пътешествие е добре да се подготвите с всичко, което ви предстои тук.

Както казахме градът се намира на Адриатическо море, в югоизточната част на Черна гора. Разположен е в изолираната част на Которския залив с население около 13 хиляди души, а градът е център на едноименната община.

С какво впечатлява

Както много от старите градове по крайбрежието на Адриатика Котор е запазил голяма част от някогашната си визия. Тук ще срещнете множество крепостни стени, които обграждат Стария град. Някои от тях са широки до 15 метра и високи до 20 метра. Някога са имали ролята на успешна защита и укрепление на града, които в комбинация с естествените скални защити на хълма Свети Иван са правили града много по-сигурно място. Именно този тип гледки развиват и въображението на всеки любител на пътешествията и го правят приятна и желана дестинация.

Интересен факт е, че градът е планиран и създаден, наподобяващ лабиринт с отбранителни цели и именно това създава онова приятно напрежение за гостите му, които лесно могат да загубят чувство за ориентация сред тесните улички – нещо, за което дълго да разказвате след екскурзията си до Котор.

Морската порта, катедралата „Свети Трифон“, романските църкви „Свети Лука“, „Света Ана“, „Света Мария“, готическата църква „Свети Михайло“ и много други подобни локации могат да запленят вниманието на всеки с фотоапарат в ръка.

Тук откривате и часовниковата кула, датираща от 17-и век, която след земетресение през 1979г остава леко наклонена на запад.

Площадите в Котор

Тук ще се натъкнете на площади с твърде интересни имена, като Площад на марулята, Площад на брашното, Площад на киното и Площад на млякото.

Морският музей

е още едно място, което в никакъв случай не трябва да пропускате. Намира се в Стария град и по-точно в двореца Гъргур, построен през далечния 17-и век. Едно от най-впечатляващите неща тук са моделите на средновековни кораби, които са интерес за всички туристи, които искат да обогатят културното си преживяване в Котор.

За финал за нищо на света не трябва да пропускате Которския залив. Да се полюбувате на тази внушителна и впечатляваща гледка е едно от нещата, които ще окажат трайно влияние на спомените ви от това място. Той се състои от четири пролива, които се съединяват в една точка. Между тях се издигат стръмни скали, насред адриатическите сини води.

В залива има седем острова, като с помощта на туристически лодки можете да стигнете до Свети Джордже и Госпа од Скръпийела.

Фестивалите

Това е място, известно сред много туристи със своите фестивали. Котор се смята и всъщност наистина е сред градовете по адриатическото крайбрежие, които имат най-много фестивали и културни събития. Най-интересните започват още през февруари, когато се честват дните на Свети Трифон. Народни танци, църковна музика в чест на светеца, бал с маски и шествие, преминаващо през Стария град е едно изживяване, което едва ли някога ще забравите.

Танцови фестивали през пролетта, Международния летен  карнавал с театрални и музикални представления са една малка част от всичко, което можете да видите тук. А в края на юли всички любители на съвременната музика могат да се насладят на участията на едни от най-популярните диджеи в Европа. Пик на всичко това е фестивалът Bokeljska Noc, при който през втората или третата неделя на месец август заливът се изпълва с лодки, след което има ефектна заря.  

Ние от Voyageltd.com държим на качественото изживяване на нашите клиенти, независимо дестинацията, която са избрали те. Котор е едно от местата, които със сигурност ще ви впечатлят и идеята да отделите няколко дни от ваканцията си на това прекрасно място е абсолютно разумна.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 185