0700 167 87

Почивки и екскурзии в Дания на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Копенхаген
0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Дания е една от най-обичаните и уважавани страни в света. Тя е символ на просперитет на европейския континент, което я прави привлекателно място за живеене, но също така и за почивка. Страната е една от малките европейски държави, като площта ѝ възлиза на 43,094 кв. км. Населението на Дания също е малобройно, едвам достигайки около 5,5 милиона жители.

Съвремие и минало

Кралство Дания е чудесен пример за комбинация между съвремие и минало. Страната има древна история, носеща през вековете многобройни легенди и приказни истории. Тя е осеяна с великолепни замъци и крепости, които са изградени от масивен камък, а около тях са прокопани дълбоки ровове пълни с вода. Това дава добра представа и нагледен пример за това как е изглеждала Европа през изминалите векове.

Съвремието също може да се види навсякъде. Модерни сгради и търговски центрове, мостове и увеселителни паркове, заедно създават една палитра от иновации, която ви пренася в бъдещето. Модерни ветрови електроцентрали правят страната едни от пионерите във възобновяемата енергия.

Пътуванет през една от най-модерните и свободомислещи страни в света е изключително преживяване, което можете да предприемете дори и само с един велосипед, което напоследък се е превърнало в основно средство за придвижване в страната.

Крайбрежието на Дания е великолепно. Макар и времето да е малко хладно, все пак през късния юли условията са чудесни за една страхотна плажна почивка. Температурите достигат над 25 градуса, слънцето сияе ярко, небето е безоблачно и всичко тъне в прекрасна зеленина. Пясъчните плажове на дания са наистина много добри, така че ако имате съмнения къде на север да се отправите, тази дестинация няма да ви разочарова.

Недостатъци:

Дания има да основни недостатъка. Първият от тях е, че бъдейки една от най-богатите страни в света, Дания е място, на което цените са изключително високи, което бързо ще забележите на фона на ниските цени в България. Вторият недостатък са капризите на времето. Тук може лесно да се стигне до резки промени. Докато слънцето грее ведро, внезапно може да застудее и да се излее проливен дъжд.

Забавни факти:

Знаете ли, че Дания е считана за най-щастливата страна в света. Смущаващ факт обаче е, че тя е и сред водещите държави в света по консумация на антидепресанти на глава от населението. За това обаче си има обяснение и то се крие в преобладаващото мрачно време и ниският брой слънчеви часове в годината.


Гласувайте за тази държава:

4.5 179