0700 167 87

Почивки и екскурзии в Демократична република Конго (Заир), на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


С площ от 2,344,853 кв. км., Демократична република Конго е сред най-големите по площ страни в света. Тази територия се равнява на приблизително половината от площта на Европейския съюз, като населението на африканската страна е приблизително 60 милиона жители.

Основният източник на доходи за местното население са полезните изкопаеми, като например нефт и диаманти. Въпреки големият износ, страната е една от най-бедните в света. Ако смятате да пътувате насам, трябва да сте подготвени за това, като трябва да сте наясно и с рисковете за здравето и за сигурността, които може да донесе едно подобно пътешествие.

Почивки в ДР Конго

Демократична република Конго не е популярна туристическа дестинация, но е привлекателно място за снимане на документални и научно-популярни филми. Причината е специфичното местоположение на страната. На практика, разположената в сърцето на Африка ДР Конго е поти изцяло заета от втората по големина екваториална гора в света.

Страната е равнинна, като огромната и територия представлява огромно по площ речен басейн, където хиляди речни ръкави се преплитат, протичайки бавно през задушливата жега на екваториалната долина.

Тук една от причините, които държат хората далеч е именно времето. Температурата от около 30 градуса през цялата година, съчетана с почти ежедневни обилни валежи, правят мястото доста сложно за туризъм. Освен това, подобни климатични условия създават идеална среда за размножаването на комарите, което от своя страна драматично увеличава риска от малария.

Разбира се, тук идват известен брой туристи, които обаче в повечето случаи имат за цел научна дейност или са най-малкото любители на силите усещания. За тези цели ДР Конго е действително добър избор.

Недостатъци при пътуване:

Демократична република Конго си има два основни недостатъка. Първият т тях е климатът. Той е твърде тежък, топъл и влажен, което пречи на повечето хора да се адаптират. Вторият недостатък е свързан със сигурността. Тук, както на всяко друго място в Африка, рисковете да станете жертва на престъпление, като например отвличане, не са малки.

Забавни факт:

Знаете ли, че през 20-ти век Демократична република Конго е една от най-малко демократичните страни в Африка? Тя е била под властта на от един от най-дълго управлявалите диктатори в Африка, който останал на власт от 1965-та до 1997-ма година. Дългогодишната диктатура е превърнала ДР Конго в една от най-бедните страни в света, което днес тя се опитва с всички средства да преодолее.


Гласувайте за тази държава:

4.5 150