0700 167 87

Почивки и екскурзии в Доминика на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Доминика е малка отровна страна, която се намира в Карибско море, в островната група на така наречените Малки антилски острови. Тя се радва на голям интерес от страна на туристите, което фактически се явява основният източни на доходи в района.

Заедно със земеделие, това са главните пера на икономиката на Доминика, които осигуряват работа и препитание на основната част от местното население. Макар че стандартът на живот не е много висок, Доминика се радва на добро качество на живота и висок индекс на човешко развитие.

Времето

Доминика привлича туристи на първо място с хубавото време. Климатът е тропически океански, което означава, че островът получава високи температури през цялата година. Това се допълва от интензивното слънчево греене, което вкупом с високите температури прави острова толкова желана туристическа дестинация за плажен туризъм.

Температурите са около 26 - 28 градуса през зимата и се увеличават леко до около 30 - 32 през летните месеци. Незначителната разлика в температурите прави острова желано място за почивка през цялата година, като все пак туристите проявяват предпочитание към зимния сезон, защото тогава времето освен топло е и много слънчево и безоблачно.

Крайбрежието

Освен с хубавото си време и с възможностите, които то предлага да се избавите от ледено студената зима по нашите ширини, остров Доминика предлага и още нещо прекрасно - едни от най-красивите карибски плажове. Те не са големи, но предлагат наистина класически карибски облик, с много палми надвесени над плажната ивица, чисти и спокойни морски води, корали и богат морски живот.

Вътрешността на острова…

Освен времето и крайбрежието, остров Доминика си заслужава вниманието и поради още нещо - възможността да се възхитите на прекрасната вътрешност на острова. Той е зает предимно от планини. Те са покрити с гъста дъждовна тропическа гора, а сред редките видове растения протичат планински потоци и се спускат великолепни водопади.

Туристическата база

Туристическата база на Доминика е на много високо ниво, което позволява да се насладите пълноценно на мечтаната почивка на Карибите. Хотели, бунгала и вили предлагат много високо качество на обслужването, което моментално ще бъде забелязано и от най-ненаблюдателният турист.

Тук в Доминика се говори английски език, което непременно ще у;лесни почивката ви. Дори и ако уменията ви по езика не са много добри, все пак ще можете да се справите без проблем с комуникацията.


Гласувайте за тази държава:

4.5 101