0700 167 87

Почивки и екскурзии в Доминиканска република на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Пътували ли сте някога до Доминиканската република? Ако не сте го правили, то трябва непременно при първа възможност да посетите това място. Страната е една от най-красивите в света и определено всеки миг там ще е едно изключително преживяване за вас.

Най-добрите плажове на запад от Атлантика

Доминиканската република е популярно място за почивка по много причини. Една от тях е, че тук могат да се открият най-добрите плажове в цяла Северна Америка. Според мнозина дори местните пясъчни ивици са считани за най-добрите на запад от Атлантическия океан, което смеем да кажем, че не е много далеч от истината и действително съдържа голяма доза истина.

Пясъкът тук се образува от стрити на прах корали, ето защо той е изключително светъл, като на по-силна светлина изглежда съвсем бял. Освен това, водата край брега е с температура между 25 градуса през зимата и достига до около 28 - 30 градуса през лятото, което е гаранция, че няма как да сбъркате независимо по кое врем на годината пътувате.

Освен топла, водата е и смайващо прозрачна, като това определено не остава незабелязано, тъй като цветовете ѝ са сходни с тези на небето, но с много лек изумруден полъх.

Макар е целият остров да е осеян с великолепни места за почивка, все пак най примамливо се счита крайбрежието на Пунта Кана, която се намира в източната част на острова. Това е истински рай, от който няма да искате да си тръгнете.

Времето

Освен плажовете, Доминиканската република има още нещо, което да предложи на туристите и с което е доста атрактивна дестинация за прекарване на лятната ваканция. Тя е известна по света с отличните си метеорологични условия през цялата година.

Нещо повече - тук дори може да се каже смело, че зимата е по-добър вариант за почивка. Така например, докато летните месеци притежават някои недостатъци, например по-високи температури и повече валежи, то през зимата времето е доста по-сухо. Небето обикновено е слънчево и безоблачно, като това прави острова идеален за зимуване.

Недостатъците на времето се изразяват в малко по-високия риск от урагани през лятото, като сезонът на тропическите бури продължава от април до към октомври и дори до ноември. 

Разбира се, това че през летните месеци са възможни урагани, ни най-малко не означава, че трябва напълно да избягвате летния сезон. Нищо подобно. Просто преди да пътувате се запознайте добре с прогнозата за времето и не забравяйте, че ураганите не се зараждат от нищото, а тяхната поява е низ от процеси.


Гласувайте за тази държава:

4.5 155