0700 167 87

Почивки и екскурзии в Джибути на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Джибути е една от най-непознатите страни в света.

Намира се в източните части на Африка, между Еритрея, Етиопия и Сомалия. Мястото като цяло е доста непознато поради това, че тук сигурността е доста сериозен проблем, което кара много хора да избягват пътувания в този район.

Джибути заема площ от около 23 200 кв.км., като по-голямата част от територията е заета от твърда камениста пустиня и лавови плата. Преобладават голите и безплодни пейзажи, като на места можете да видите малки оазиси или пък характерните за тази част на света солени езера.

Интересно явление е голямата концентрация на население в страната в столичния град. От всички 470 000 души, които живеят в Джибути, около 450 000 са жители на столицата, която носи същото име.

Макар че е разположена на топлия Аденски залив, Джибури не е страна, която да развива морски туризъм по най-различни причини. От една страна плажовете не са много, а от друга страна, дори и където ги има сигурността не е достатъчно надеждна и стабилна за да можете да се отпуснете спокойно на брега, както се очаква от една уважаваща себе си туристическа дестинация.

Освен всичко станало, местния климат също играе лоша шега. Районът е пустинен, което позволява температурите да се повишат доста над приятните граници. Няма да бъде изненадващо ако термометърът надхвърли 40 градуса на сянка дори и през най-прохладните и свежи месеци от годината.

Обикновено небето е безоблачни, а валежи почти не падат. Дъждовен сезон на практика липсва, а сушата не позволява развитието на каквато и да било растителност.

Недостатъци:

Сред основните недостатъци в Джибури е здравеопазването и риска от различни видове тропически болести. Препоръчително е преди пътуване да се консултирате с личния си лекар и да обявите плановете си да пътувате до тази страна. Той ще знае какви точно имунизации следва да ви бъдат направени. Друг недостатък е сигурността, която като цяло е проблем, подобно на много други места в Африка.

Забавни факти:

Знаете ли, че по улиците на градовете на Джибути таксиметровите услуги поскъпват двойно след залез слънце? Ето защо ако посетите страната и решите да поразгледате наоколо е добре да се приберете навреме, защото едва ли си струва да платите двойно за това, че те останали навън няколко допълнителни минути.


Гласувайте за тази държава:

4.5 169