0700 167 87

Почивки и екскурзии в Еквадор на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Еквадор е една от малките по площ страни в Южна Америка. Заема площ от около 269 178 кв.км. и оградено от Тихия океан на запад, Колумбия на север и Перу на юг и на изток. Страната е характерна с това, че се намира точно на екватора, от където идва и нейното име. Обхваща три различни области, които преминават през страната от север на юг.

Те са съответно една издължена крайбрежна низина край брега на Тихия океан, която е покрита с гъста тропическа растителност и получава огромно количество валежи. Следва планинската верига на Андите, която също прорязва Еквадор от север на юг и където живее основната част от населението на страната. Най-наизток се простират части от амазонската дъждовна гора.

Почивки в Еквадор

Еквадор привлича нарастващ брой туристи, като основната туристическа дестинация се простира далеч извън пределите на континента, сред водите на Тихия океан. Това са островите Галапагос, които се славят като едно от местата с най-приятен климат и с това, че притежават изключително биоразнообразие.

Освен че привличат голям брой любители на природата, островите са и изключително важно място за привеждането на научни наблюдения, което привлича тук не само традиционните екскурзианти, но също така и биолози от най-различни области на науката.

Континенталната част на Екуадор също има нарастваща популярност. Тук заедно с туристите пристигат и една допълнителна група хора, която проявява интерес към Еквадор от други съображения.

Това са възрастни пенсионери от Европа и Северна Америка, които търсят евтино място за живот след като приключат активната си карира и след като вече се отдадат на заслужена почивка.

Обикновено те предпочитат не крайбрежните райони, а по-скоро планините, където на по-голяма надморска височина се срещат и доста по-приятни климатични условия, наподобяващи на вечна пролет.

В същото време, далеч от планините температурите в Еквадор са твърде високи през цялата година, достигайки около 30 градуса на практика всеки ден. В допълнение, обилните валежи са почти ежедневни, което е причина за това времето да се усеща още по-тежко и трудно поносимо.

Бъдете предпазливи докато сте в Еквадор

Еквадор е страна, която става все по-добро и привлекателно място за живеене, но все още не е толкова спокойна и безопасна, колкото са повечето европейски страни. Така например, престъпността в Еквадор е по-висока от всяка страна в Европа, освен Русия, което прави малкият екваториален рай място, на което все пак да отваряте очите си на четири.


Гласувайте за тази държава:

4.5 144