0700 167 87

Почивки и екскурзии в Екваториална Гвинея на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Екваториална Гвинея е една от малкото страни в Африка, които се отличават с добро качество на живота. От една страна това се дължи на големия износ на нефт и нефтопродукти, а от друга страна на факта, че страната има малобройно население, сред което тези блага се разпределят.

Екваториална Гвинея е много красива страна с прекрасна природа, а столицата Малабо е малък, но красив град с население от около 30000 жители. По-голямата част от територията на страната се намира на континента, но всъщност основната част от 600 хилядното население живее на остров Биоко сред водите на топлия и спокоен Гвинейски залив.

По-голямата континентална част от Екваториална Гвинея наподобява биосферен резерват с почти недокосната природа, гъсти гори и наистина малобройно население. Това е единствената страна в света, при която по-голямата част от населението живее на прилежащите острови, докато континенталната част е почти незаселена.

Почивки в Екваториална Гвинея

Екваториална Гвинея е същинска съкровищница на природата. Тук ще намерите някои от най-ценните дървесни видове, редки цветя и храсти, уникални животински видове и много растения и животни, които дори не са описани от науката. Това безкрайно богатство се дължи на природните условия.

Сред най-интересните видове животни, които могат да се срещнат в тази част на Африка са шимпанзета, горили, леопарди и други подобни. Гъстата зеленина обаче прави условията не много лесни за сафари и макар мнозина да предприемат тук пътешествия с цел опознаване на природата, все пак не е голяма вероятността да видите с очите си някой от тези видове.

Страната се намира на екватора, като територията ѝ е почти изцяло покрита от едни от най-гъстите и непроходими дъждовни екваториални гори на нашата планета. Тези факт привлича тук огромен брой учени и не малко туристи, но не всеки е подготвен да се справи с местните климатични условия.

Жегата тук е наистина сериозна. Температурите са около 30 градуса през цялата година. Съчетават се с обилни ежедневни валежи, което от своя страна предизвиква обилни изпарения. По този начин се засилва задушливото усещане и чувството, че във въздуха няма кислород.

Сред причините да посетите Екваториална Гвинея са местните плажове. Някои от най-красивите от тях ще намерите на остров Биоко, където живее и по-голямата част от населението. Тук пясъците са светли, водите са топли, чисти и прозрачни, а времето позволява да им се наслаждавате на практика през цялата година.


Гласувайте за тази държава:

4.4 130