0700 167 87

Почивки и екскурзии в Ел Салвадор на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Ел Салвадор се намира в Централна Америка, като това е единствената страна в района, имаща излаз единствено на Тихия океан. Тя е покрита с гъсти тропически гори и има красиво крайбрежие, а освен това е и световен износител на какао, тютюн, захарна тръстика, какао и много други.

Между богатство и бедност

Въпреки това, приходите от стоките, които Ел Салвадор изнася, носят приходи на малак кръг от хора, които подобно на олигархия управляват всички големи бизнеси в страната, използвайки нейните ресурси до последно.

Това прави Салвадор една от най-контрастните страни в цяла Латинска Америка, тъй като крещящата бедност контрастира изключително много на лукса, в който малък брой много богати фамилии живеят.

Ел Салвадор е най-яркият пример за липса на социална справедливост и пътешественици често го описват като най-острата противоположност на европейските страни.

Туристите обичат Ел Салвадор

Въпреки острите контрасти тук, туристите от цял свят обичат Ел Салвадор, защото тук могат да открият наистина естествена и недокосната красота, при това в изобилие.

Страната е едно от местата с най-малко гори в Централна Америка, като днес те покриват едва около 5-6% от нейната територия. Въпреки това, те са дом на голяма популация от южноамерикански ягуар.

Тук този изключително рядък и застрашен хищник се разпространява много бързо, като за това му помагат непристъпните планински масиви във вътрешността на малката крайбрежна централно-американска страна.

Плажовете на Ел Салвадор най-много напомнят на плажовете в Коста Рика. Те са покрити с фин пясък, чийто цвят напомня на мляко с какао, което от своя страна се дължи на бледите кафеникави оттенъци. Морските вълни понякога са по-големи, но водата винаги е топла, като това привлича насам доста туристи, търсещо добро място за каране на сърф.

Времето в Ел Салвадор е топло през цялата година, като има два сезона - сух и дъждове. Обикновено сухият сезон обхваща зимните месеци в северното полукълбо, което  причината, която кара повечето туристи да идват насам най-вече през месеците декември, януари и февруари. Обикновено зимните температури са около 28 - 30 градуса.

Летата са малко по-топли, най-често с около 2 - 3 градуса, като разликата е в обилните валежи, които падат през това време от годината. Обикновено дъждовете са интензивни и падат в рамките на около час, след което спират, но все пак това може сериозно да повлияе на плановете ви.


Гласувайте за тази държава:

4.5 166