0700 167 87

Почивки и екскурзии в Еритрея на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Мислили ли сте някога за почивка в Еритрея? Най-вероятно никога дори не ви е минавало през ума. Най-вероятно мислите тази страна за място, на което няма какво да се види или прави. Това обаче е много голяма заблуда, за която до голяма степен вина има не друго, а липсата на информация.

Еритрея е нито повече, нито по-малко известна от всички други африкански страни, но с тази разлика, че през годините е останала доста неизвестна. Тя е разположена на брега на Червено море. Някога е била дори и част о Османската империя, но за кратко.

Днес тя е център на доста немирен район, където конфликтите не са рядкост. Това обаче от една страна е задържало съвременния технологичен прогрес много далеч, което от своя страна е съхранило чистотата на местната природа.

Почивки в Еритрея

Еритрея не е много популярна туристическа дестинация, но именно тази нейна изключителна тайнственост може да ви бъде много интересна. На фона на повечето страни в света, които отдавна са добре познати и утъпкани от тълпите милиони туристи, то Еритрея е непозната, дива и вълнуваща.

И докато за много хора Еритрея не представлява интерес, то за хората с по-дълбоки познания в историята това е съвсем различно. Те знаят, че района на Червено море винаги е бил област с много наситена култура и история, а в тези места винаги има много неща, които да се видят.

Освен в исторически аспект, Еритрея е много интересно място и заради своята природа. Погрешно се счита, че по-голямата част от страната е заета от безплодна пустиня. Всъщност много от Еритрея е заета от савани, в които могат да се видят най-типичните за Африка едри бозайници, включително всички големи котки, от които всеки любител на сафари толкова много се интересува.

Недостатъци на Еритрея

Недостатъкът на Еритреа е това, че много части от територията на страната не са безопасни, като особено силно се отнася това за пограничните райони с Етиопия, Джибути и Судан. Счита се, че особено опасен за туристите е 25 километровия участък около границата с всяка една от изброените страни.

Важно е да бъдете също така предпазливи и с времето, тъй като тук са възможни изключително високи температури от над 40 градуса на сянка, което може да бъде голямо предизвикателство, особено ако се опитате да излезете от хотела в най-топлите часове около обяд.

Не забравяйте да се погрижите и за здравето си. Обикновено в тази част на света здравеопазването не е на ниво, така че ако ще пътувате е добре предварително да си набавите всички важни медикаменти. Това ще ви гарантира, че няма да останете без важни лекарства докато сте в страната.


Гласувайте за тази държава:

4.5 138