0700 167 87

Почивки и екскурзии в Естония на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Талин
0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Ако търсите интересни идеи за места, на които да можете да прекарате лятната си почивка по нестандартен начин, защо не помислите за Естония? Една от най-бързо развиващите се и прогресивни страни в света в наши дни, днес Естония е доста примамливо място не само за бизнес, но и за туризъм.

Освен със старата част на столицата Талин, която е под егидата на ЮНЕСКО благодарение на разкошната си архитектура, Естония може да се повали и с изключителна природна красота.

Горите на Естония

Една от причините, поради които си струва да помислите за почивка в Естония са горите на тази красива балтийска страна. Те заемат почти половината ѝ площ, като можете да откриете както различни иглолистни видове, така и широколистни дървета, които губят листата си през зимните месеци.

Горите на Естония са много богати на диви животни, което прави страната едно от най-добрите места в Европа за контакт с дивата природа. Насред горските масиви на места можете да попаднете на приказно красиви езера, реки и мочурища, които привличат горските обитатели.

Плажовете на Естония

Естония не е популярна точно със своите плажове, но прекарвайки ваканцията си там ще се изненадате колко хубави са някои от тях. Морето е малко хладно в сравнение с нашето, но все пак е приятно да се поизкъпете във водата, тъй като тя все пак става над 20 градуса.

Освен това самият пясък край брега е наистина примамлив. Неговият цвят е много светъл, наподобявайки златен прах. Водите край брега най-често са плитки и подходящи за къпане.

Времето

Тъй като Естония се намира доста на север, зимните месеци могат да бъдат твърде мрачни, сиви, сурови и негостоприемни за вас. Ето защо е най-добре да прекарате почивката си там през летните месеци. Тогава ще видите най-доброто от Естония на едно място, наслаждавайки се на свежестта на балтийското лято. Това може да бъде и една добра възможност да се спасите от жарките дни, които мъчат родната ни страна през юли и август.

Ток летните температури са наистина изключително приятни. Те обикновено са някъде от порядъка на 23 - 25 градуса на сянка. Като съчетаете това с тихо безветрено време,  ясно небе и обилно слънцегреене, това прави страната много приятно място през летния сезон.

През зимата от своя страна понякога температурите могат да паднат под минус 30 - минус 40 градуса, макар и за кратко. Тогава е възможно и да замръзнат водите около брега.


Гласувайте за тази държава:

4.6 178