0700 167 87

Почивки и екскурзии в Етиопия на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Посещавали ли сте Етиопия? Ако отговорът е да, тогава знаете колко прекрасна може да е природата на тази страна. Ако желаете да пътувате там обаче, то най-добре е да знаете предварително, че тук не е особено безопасно да се пътува.

Земя на изумителна природна красота…

Етиопия често бива описвана като една от страните в Африка и в света с най-красива дива природа. Местните пейзажи са наистина рядко красиви, като съчетават различни типове релеф и природни екосистеми по един изключителен начин.

Голяма част от страната има много живописен релеф, който е всичко друго, но не и скучен. Хълмове издълбани от милиони години ерозия създават едно изключително разнообразие от цветове и най-причудливи извивки.

Златистите нюанси на саваната се преплитат елегантно с изумрудената зеленина на етиопските хълмове. Тук насред красотата на дивия пейзаж се ражда най-вкусното кафе, за което можете да си помислите - етиопското.

То се счита за изключително качествен продукт с превъзходен вкус, който неимоверно много се харесва на всеки познавач и любител на хубавото кафе. Именно това е най-популярния експортен продукт, който тази страна изнася на всички континенти и който разнася нейната слава по света.

Времето в Етиопия…

Етиопия е една от най-топлите страни в света. Това се дължи на нейната близост до екватора, но също така на преобладаващо слънчевото време през годината. На по-ниските места температурите лесно достигат до около 40 градуса, докато в планините и платата е доста по-приятно.

Там градусите могат да варират също в широки граници, но все пак са най-често между 27 и 30 градуса, което прави времето приятно за прекарване на повече часове сред природата.

В страната времето е като цяло доста сухо, но това определено не се отнася за по-високите части на планините. Там температурите могат да са типични за пролетта, а валежите могат да са доста по-често явление, отколкото изобщо можете да си представите.

Ниво на безопасност…

За съжаление, Етиопия не е сред безопасните места за пътуване и по тази причина повечето правителства призовават своите граждани да се въздържат от почивки там, ако разбира се не е напълно наложително. Тук определено може да се каже, че съществуват не малки рискове за сигурността ви като турист.


Гласувайте за тази държава:

4.4 104