0700 167 87

Почивки и екскурзии в Фиджи на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Фиджи е един истински малък рай на земята. Мястото не веднъж е ставало снимачна площадка на известни и вълнуващи холивудски продукции с корабокрушения, в които главните герои падат на необитаеми острови след някоя изненадващо появила се от нищото буря.

Почивки във Фиджи

Причината за това е многообразието от острови, които са идеални за целта както от гледна точка на своята красота, така и заради уединението и отдалечеността от останалата част от света.

Фиджи без съмнение може да очарова всеки. Мястото предлага бял коралов пясък и тюркоазени коралови лагуни, които са защитени от открито море посредством прекрасни и възхитително красиви коралови рифове.

В тях намират убежище и живеят стотици видове морски обитатели, някои от които живеят само в тези води и намират тук убежището от което се нуждаят. Сред видовете има и стотици видове корали, които малцина знаят, че са не растения, а животни.

Самите острови са покрити с гъста зеленина, която довършва до край тяхното съвършенство и очарование. Тук винаги можете да намерите някой непознат и забравен маршрут, който да превърне в приключение вашата лятна или зимна почивка на Фиджи.

Островите са дом на своеобразна култура, която несъмнено може да ви очарова със своята музика, с разнообразието си от местни ястия и специалитети. Тук музиката и танците ще ви заредят с духа на южния Тихи океан.

Времето във Фиджи

Фиджи привлича многобройни туристи именно заради хубавото си време. Тук има над 300 слънчеви дни в годината, а дните, в които слънцето се показва поне за малко са около 40 - 50. Това означава, че за цялата година има не повече от две седмици, в които слънцето не пробива иззад облаците.

По ирония на съдбата, това обикновено се случва през летните месеци, през които пада и основната част от валежите. Това е интересно, защото в умерените ширини обикновено лятото е по-слънчевият сезон, но не и тук.

На Фиджи най-много слънце има именно през зимните месеци. Лятото има и още една негативна страна. Освен повечето валежи, това е и сезонът на циклоните. Те се случват в периода ноември - април и понякога имат опустошителна мощ и сила, която може да ужаси всеки.

Прекрасното слънчево време тук обаче е по подразбиране. Температурите са 27 градуса през зимата и около 30 през лятото, тоест разликата е незначителна.

Недостатъци

Единственият недостатък на Фиджи е, че това прекрасно място се намира доста далеч от България, което предполага, че дори и в най-добрия и оптимален вариант страната ще може да бъде достигната единствено с цената на много дълъг и изморителен полет.

Това от своя страна оказва влияние и на цената на туристическия продукт, като към стойността на почивката се добавя и стойността на полета, която най-често възлиза на над 1000 евро, дори и в най-достъпния и евтин вариант.


Гласувайте за тази държава:

4.5 195