0700 167 87

Почивки и екскурзии в Френска Полинезия на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Френска Полинезия е един от най-големите по площ архипелази на планетата. Островите, които са владение на Франция, са около 150 на брой, но това са само по-големите от тях. Сред по-мъничките има хиляди, много от които нямат имена и дори не са отбелязани на географските карти.

Заради огромната си площ връзката между отделните острови е много разпокъсана, като между най-отдалечените от тях дистанцията е повече от 2000 километра. Едновременно с това общата площ е само 4000 кв.км.

На тази огромна площ живеят около 250 000 жители, от които малко повече от половината са жители на остров Таити. Това е най-популярният от всички острови и е едновременно с това е и важен туристически център.

Луксозна дестинация

Малко места в света могат да се похвалят като толкова луксозни и елитни места за отдих, колкото е Френска Полинезия. Тук се намират Бора-Бора, Моореа и както вече споменахме - Таити. Всички те предлагат условия за настаняване от най-висок клас и обслужване от най-високо ниво.

Както вече споменахме, едно от имената, които трябва да се споменат в този случай е Бора Бора. Островът е едно от най-известните места за почивка за хората с по-големи финансови възможности и като такова предлага лукс на много високо ниво.

Обикновено тук отсядат заможни туристи, а хотелската база е на много високо ниво. Тя представлява малки сламени къщички насред лагуната. Те предлагат възможно най-автентично преживяване, но едновременно с това са и не по-малко изискани и от най-луксозния хотел.

Плажовете

Плажовете на островите от Френска Полинезия са считани за най-красивите в света. Те са снежно бели и в по-голямата си част са от коралов произход. Островите са много малки като площ, но почти всеки един от тях е ограден със снежно бял пясък и коралова лагуна.

Водите в кораловите лагуни нормално са доста плитки и прозрачни, като видимостта под вода може да достигне до около 80 - 100 метра, което я прави най-голямата в света.

Времето

Френска Полинезия е известна като едно от местата с най-добър климат в света като цяло. Температурата на въздуха тук най-често е между 26 и 29 градуса на сянка, като рядко се случват отклонения в посока нагоре или надолу. Причина за това е стабилизиращата роля на Тихия океан.

Температурата на морската вода на островите от Френска Полинезия варира от 24 до 26 градуса, а това прави водата изключително приятна за къпане. Едновременно с това, островите са защитени до голяма степен от тропически бури и урагани, защото тропическите бури се подхранват най-силно от води с температура над 30 градуса.

Обикновено валежите на островите са умерени, като се разпростират през цялата година. Сезони със засушавания обикновено няма, като все пак има малко по-голямо количество валежи през лятото.

Природа

Природата на Френска Полинезия е много красива, но едновременно с това е и еднотипна. Островите са обикновено с планински релеф, тъй като мнозинството от тях са от вулканичен произход. В повечето случаи те са покрити от пищна влаголюбива трпическа растителност, а кокосовите палми достигат до самия океански бряг.

Едновременно с това много от островите на този тихоокеански архипелаг представляват потънали под океанската повърхност вулкани. В резултат от този съвсем естествен геоложки процес над повърхността на океана оставя само един пръстен, който се нарича атол.


Гласувайте за тази държава:

4.5 123