0700 167 87

Почивки и екскурзии в Габон на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Габон страната с дивата природа

Габон е страна известна с дивата си природа, която обаче малцина са посещавали. Тя не е популярна дестинация за сафари туризъм, защото на практика по-голямата част от нея е непроходима, което създава много малка видимост винаги когато се озовете сред дивата природа.

Насред толкова гъста и непроходима джунгла няма как да видите каквото и да било по-далеч от вас, тъй като видимостта сред гъстата растителност е едва няколко метра.

Плажовете на Габон са наистина прекрасни, а нежният пясък със светли розови нюанси и кокосовите палми подмамват човек да се наслади на крайбрежната идилия на брега на Гвинейския залив.

И действително, имайки предвид топлата морска вода с температура между 25 и 30 градуса, то това е абсолютна сбъдната мечта. Има един малък недостатък обаче, който идва от това, че небето над страната често е облачно в резултат на силните изпарения и на валежите. 

Климатът на Габон е мнoго топъл през цялата година и на практика не се променя изобщо. Причината е местоположението на страната която се простира от двете страни на екватора.

Температурите тук са високи, но не прекалено. Обикновено са между 25 и 28 градуса през цялата година, като постоянните валежи и почти постоянно облачното време не позволяват жегата да стане нетърпима.

В редките случаи, в които нбето стане съвсем ясно, температурите могат да станат доста по-високи, а в допълнение може да се появи и наистина неприятна влага, която да ви създаде усещане за дискомфорт.

Валежите са на практика ежедневни, така че ако искате да почивате в страната, то трябва да сте доста добре подготвени за това, което ви очаква от тази гледна точка, а то е постоянно усещане, че кислородът във въздуха не е достатъчно.

Природата на Габон е изключително по рода си съкровище, което всеки човек би оценил по достойнство. Страната е покрита с едни от най-гъстите екваториални гори, каквито можете да намерите на много малко места по света, основно в Бразилия и Индонезия.

Джунглата е разположена в равнинна местност, а растителността е толкова гъста, че на практика не може да преминете дори и няколко метра през нея. Всичко кипи от живот, а шумоленето постоянно се чува из листа, под паднали клони и над главата ви, напомняйки че тук животът е под всяко листенце.


Гласувайте за тази държава:

4.5 188