0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гамбия на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Като бивша колони на Великобритания, Гамбия днес е англоезична страна. Това много ще ви улесни ако пътувате до страната, защото ще ви позволи навсякъде да общувате с туристите на английски. Страната е независима държава от 1965 година, което бележи началото на нейното развитие като независима самоуправляваща се страна.

Почивка в Гамбия

Гамбия е популярна сред чужденците в резултат на красивата си природа. За разлика от много африкански страни, Гамбия няма проблеми с редовни засушавания, защото страната има доста специфично местоположение. Тя на практика обхваща коритото на едноименната река Гамбия и нейния северен и южен бряг.

Страната има тясна и издължена форма, следвайки речното легло, което обяснява защо по цялото си протежение от изток на запад тя е заета от зелена и плодородна долина, покрита с дъждовни гори и савани.

Тук често идват корабчета с туристи, които се изкачват по протежението на реката за да се насладят на дивата природа, а разнообразието от видове е наистина доста внушително. Сред растителността могат да се видят лъвове, хиени, леопарди, различни видове антилопи, слонове, маймуни, жирафи, биволи и какво ли не, което туристите биха желали да видят.

Природата на страната доста очарова свикналите с градския начин на живот туристи. Червената почва и прелестната тропическа гора, звуците на дивите животни, топлият и влажен тропически въздух, всички заедно създават една изключително вълшебна обстановка.

Макар и по-голямата част от страната да е заета от реката, все пак край брега има места, които са покрити с прекрасен златен пясък и имат наистина хубави плажове. Там се отправят доста туристи, които могат да се насладят на чудесна почивка край брега на морето.

Температурите на въздуха през най-студените месеци са между 23 и 25 градуса, като обикновено тази температура се измерва през януари и февруари около обяд на сянка. През това време от годината морската вода също е сравнително топла, около 22 - 23 градуса по Целзий.

В разгара на лятото през юли и август настъпват и най-горещите дни. Обикновено тогава температурите са средно между 27 и 30. Тогава и морската вода е доста по-топла - около 25 - 27 градуса.

Това съчетание между топла зима и не горещо лято прави страната чудесна възможност за бягство от студените зимни дни и много приятна за прекарване на зимните празници на плажа, но също и за по-нестандартна лятна почивка.


Гласувайте за тази държава:

4.5 160