0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гана на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Гана е все още непозната страна, но все повече европейци научават за нея през последните години. Както се случва с много други приказни места по света, Гана е останала доста непозната през годините, но напоследък това бързо се променя и интересът бързо се увеличава.

Гана не е голяма страна. Тя заема площ от едва 238,535 кв.км., което за стандартите на огромен континент като Африка не е наистина много. Това пространство е дом на повее от 27 милиона жители, които се срещат ежедневно рс редица предизвикателства характерни за по-бедните страни, но за разлика от много други места в Африка, тук бъдещето изглежда по-добо.

Почивки в Гана

Гана привлича вниманието на туристите основно със своя мек и приятен климат. Поради близостта си до екватора температурите тук са високи през цялата година, но в наистина приятни граници и без да се наблюдават някакви абсолютни крайности в това отношение.

Температурите са между 24 градуса през лятото и малко по-топло, до около 27 - 28 градуса, през зимните месеци. Това прави времето много приятно за чувствителни хора с непоносимост към прекомерните жеги или към студ.

Тук никога не е твърде горещо, което се дължи на местоположението край брега на Гвинейския залив, но не на самия екватор, а малко по-насевер. Неприятно е единствено за два - три месеца през пролетта и за два - три месеца през есента когато настъпва дъждовния сезон и е съответно малко по-влажно, отколкото човек би желал да бъде. 

По тази причина най-добрият сезон за туризъм в Гана е в разгара на зимата и в разгара на лятото, като през зимата условията са оптимално добри за реализирането на една наистина качествена почивка.

Плажовете разбира се играят най-голяма роля и привличат туристите със своя златен пясък и очарование. Както на повечето места около брега на гвинейския залив водите тук са много топли и приятни.

Това е причина за създаването на някои доста добри крайбрежни курорти в страната, където добрите цени се срещат с качественото обслужване за да се получи един наистина много добър туристически продукт.

През последните години Гана става все по-известна сред европейските туристи като привлекателна алтернатива за почивка на море през зимата. Страната не се намира много далеч от Европа, а в същото време тук зимата е нещо непознато, което никога няма да ви напомни за себе си.

Гана е привлекателна дестинация за сафари, защото тук природата се е развихрила давайки най-доброто от себе си. Голяма част от територията на страната е покрита с гъста дъждовна гора и пищна савана.


Гласувайте за тази държава:

4.5 137