0700 167 87

Почивки и екскурзии в Гърнси на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Гернси е малък остров, собственост на Великобриания, който се намира в Ла Манша, във водите между Франция и Великобритания. Той е привлекателно място за почивка на много британци, тъй като се намира на юг от Острова и съответно се радва на по-хубаво време и повече слънце.

Тук зимите са доста меки и приятни с почти средиземноморски температури от порядъка на 7 до 12 градуса. Обикновено времето е приятно за разходки на вън, стига да не вали. А тук трябва да се има предвид, че валежите не са рядко явление и трябва да сте готови за това във всеки един момент.

Летата са по-меки от тези в останалата част от Великобритания, достигайки около 24 - 25 градуса на сянка, в съчетание с много слънце и приятен морски бриз. Макар че Гернси се намира доста на север в сравнение с нашата страна, островът има по-мек климат от този, който имаме ние. Разбира се, летата при нас са далеч по-горещи, което не е задължително да бъде плюс.

На Гърнси растителността е зелена през по-голямата част от годината, като мекото време и влагата се отразяват много добре. Обикновено повечето дървета се адаптират доста добре към тези условия и имат доста дълъг период на вегетация дори в сравнение с нашите ширини.

Ако търсите тихо и спокойно идилично място, на което да се докоснете до английската култура и да хапнете риба с пържени картофки от пликче докато се разхождате край поклащащите се лодки на яхтеното пристанище, то Гернси е подходящ избор за вас.

Тук има много опции да прекарате повече време на открито, да се насладите на повече и по-наситен контакт с природата, да се порадвате на възможността да подишате от свежия океански въздух.

Недостатъци:

Гарнси има основно два недостатъка. Първият от тях е свързан с това, че бъдейки съвсем малък остров с малобройно население, Гернси не винаги е най-доброто място за забавление, което можете да очаквате. Вторият недостатък е променливото време. В тази част на света от слънчев следобед до проливен дъжд могат да изминат само няколко кратки минути, през които промяната да е драматична.

Забавни факти:

Знаете ли, че първият в света подводен арест се е случил именно тук, на остров Гернси? Това станало по време на акция, при която нарушител на закона ловял под водата незаконно застрашени видове и трябвало да бъде арестуван от полицаи с водолазен екип.


Гласувайте за тази държава:

4.6 190