0700 167 87

Почивки и екскурзии в Крит на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Безспорно най-големият гръцки остров е Крит. Той се намира на пето място в Средиземно море. Ако мечтаете за плаж, където времето да спира, то значи сте попаднали на правилното място и в точното време. На острова ще откриете още природа, спираща дъха ви. Ако практикувате сериозна професия и натовареното ежедневие ви изморява прекалено, то значи е настъпил моментът, в който да се възползвате от екскурзия или почивка, организирани от туристическа агенция Воаяж.

Екскурзии на остров Крит

Не са никак малко онези хора, които съумяват да отделят едва няколко дни, в които да посетят мечтани дестинации. Островът, за който всички са чували, е подготвил за жадните за приключвания туристи, десетки забележителности, които наистина си заслужава да бъдат посетени. Невъзможно е да се потопите в културата, бита и обичаите на даден народ, ако преди това не се запознаете отблизо с всички културни и исторически паметници.

Ето няколко предложения за места, които да посетите, щом прекрачите прага на гръцкия остров Крит:

Манастирът Аркади се намира на място, което разказва за изключително трагичен период от живота на гърците. По време на бунт в манастира се били укрили почти хиляда жени и деца. След тридневна обсада от страна на турския народ, той най-накрая успява да проникне в него. За местните жители на острова смъртта е била предпочитана, вместо това да бъдат поробени. Така те взели решението да взривят няколко бурета с барут и да погубят множество турци. Построяването на този манастир в било осъществено през 12 век. Той е бил реставриран през далечната 1870 година. Днес всички вие имате възможността да го посетите и да изпитате онзи хлад, който се разнася от случващото се преди векове.

Старият град на Ретимно е разположен в централната част на съвременния град. Гарантираме ви, че ще ви впечатли с несравнимата си архитектура, която е предимно критска и венецианска. Ако искате да се сгушите в тишината и опияняващите пейзажи, то не пропускайте да посетите старинния град. Пристанището е подходящо за дълги среднощни разходки. На ваше разположение са десетки ресторанти и бутикови магазинчета, където можете да вечеряте със семействата си или да си купите нещо за спомен.

Замъкът Фортеза е следващата забележителност на острова. Тое е бил построен през далечната 1590 година. Той се намира в центъра на град Ретимно. Разположен е на сравнително нисък хълм. Вратите му са вечно отворени за любознателните туристи.

Агиос Николаос се намира точно на брега на залива Мирабело, който остава запомнен с красотата си, трудно сравнявана с друго подобно природно явление. Този пристанищен град не е от най-големите на територията на гръцкия остров, но за сметка на това е изключително живописен и това няма как да не го забележите.

В центъра на града ще видите езеро, за което се носят легенди. То е плътно заградено от кафенета и заведения, където можете да отдъхнете от дългия и изморителен ден. Тази дестинация е сред най-популярните и заради нея хиляди туристи от различните краища на света пътуват всяка година.

Почивки на острова

Ако разполагате с повече свободно време и изпитвате желание не само да посетите красивите и емблематични места за острова, но също така да си отдъхнете на някой от красивите плажове тук и да си подарите шоколадов загар, то ние ви предлагаме да се възползвате от туристическите пакети, които ние ви предлагаме. С малко средства притежавате възможността да сбъднете още една ваша мечта.


Гласувайте за този град/курорт:

4.6 162